≫ 

Korona odnela živote 12 sveštenika: Ćerka oca Andreja očajna, kaže da je crkva trebalo da se zatvori

Otac Andrej sahranjen je u subotu na groblju u Moskvi

  • 12
Pravoslavni sveštenik Foto-ilustracija: Shutterstock

Korona virus odneo je živote najmanje 12 sveštenika Ruske pravoslavne crkve. Poslednja žrtva je otac Andrej Molšanov, koji je služio u jednoj crkvi u Moskvi.

Njegova ćerka Anastasija je očajna zbog očeve smrti i kaže da je crkva u kojoj je služio trebalo da bude zatvorena ranije.

- Verujem da je na prvom mestu trebalo da zatvorimo crkve, u isto vreme kad i restorane i sve ostale objekte - rekla je Anastasija koja je u subotu ispratila oca na večni počinak.

Podsetimo, patrijarh Kiril je u martu pozvao vernike da se mole kod svojih kuća. Par dana nakon toga u Rusiji je uvedena blokada, zatvorene su škole, restorani, tržni centri, ali su crkve ostale otvorene.

U crkvama se služilo, uključujući i onu u Moskvi u kojoj je bio otac Andrej, sve do polovine aprila, kada je konačno naređeno i njihovo zatvaranje.

Video: Patrijarh Kiril: Dok ne dobijete moj blagoslov ne dolazite u hramove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. maj 2020 | 23:16

    Kada je covek zdrav: ovo je diktatura, hocemo napolje, nece meni nista korona. Kada je covek zarazen: Ovo nije sala, ostanite kod kuce. Kada coveku umre neko iz porodice zbog korone: Drzava je morala bolje da reaguje, drzava nista nije uradila da spreci sirenje. Tako da, ljudi nikada nece biti zadovoljni...

  • ХАЏИ КОСТА

    10. maj 2020 | 02:01

    НЕКА МУ ГОСПОД ПОДАРИ ЦАРСТВО НЕБЕСКО ТО ЈЕ БОЖИЈА ВОЉА ДА СЕ НИЈЕ УПОКОЈИО ОД КОРОНЕ УПОКОЈИО БИ СЕ ОД НЕЧЕГ ДРУГОГ ВАЖНО ЈЕ ДА ЈЕ ОН БИО ПРАВИ РАБ БОЖИЈИ НА ЗЕМЉИ И ДА ЋЕ СЕ ПРЕД ГОСПОДОМ ПРЕДСТАВИТИ КАКО И ТРЕБА ПРАВОСЛАВНИ СВЕШТЕНИК. АМИН☦☦☦

  • Lea

    10. maj 2020 | 01:15

    Eto sta uradi srebrna kasika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA