≫ 

Veličanstveni vatromet u Moskvi za Dan pobede

Večeras je u centru Moskve nebo blještalo u čast pobede nad nacističkim režimom

  • 2

Korona virus odložio je tradicionalnu vojnu paradu u Moskvi za Dan pobede, ali nije mogao da odloži veličanstveni vatromet u ruskoj prestonici.

Večeras je u centru Moskve nebo blještalo u čast pobede nad nacističkim režimom. Tačno u 22 sata po lokalnom vremenu veličanstveni vatromet obasjao je nebo, a trajao je punih 10 minuta.

Ceo svet danas obeležava godišnjicu završetka Drugog svetskog rata u Evropi i pobedu nad fašizmom. Za razliku od prethodnih, ova godišnjica, 75. po redu, obeležena je malo skromnije zbog pandemije korona virusa.

Ruska prestonica je na današnji dan ličila na grad duhova. Tradicionalne vojne parade i raskošna slavlja su otkazana, a skromnu paradu obeležila je avijacija svojim spektaklom.

Video: Moskva danas kao grad duhova na Dan pobede i samo godinu dana ranije na isti dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ROB

    10. maj 2020 | 07:50

    Bravo Rusijo i kralju Putine, heroi su zasluzili to pa i civili koji su u milionskim brojkama izginuli od fasista koji i danas nicu i zele istoriu i svoje zlocine preokrenut. Vjecna slava svima.

  • Tara

    10. maj 2020 | 07:05

    Bratska velcanstvena Rusija nsjjaca sila na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA