Korona virus se proširio duž cele Rusije, zahvatio 11 vremenskih zona

Iako je Rusija trenutno druga u svetu po broju obolelih od virusa, broj novoobolelih na dnevnom nivou počeo je da opada

  • 2
moskva, rusija, korona virus, koronavirus Foto: Printscreen/Youtube

Korona virus opustošio je glavni grad Rusije Moskvu, a sada se širi celom zemljom u svih 11 vremenskih zona, prenosi CNN.

Iako je Rusija trenutno druga u svetu po broju obolelih od virusa, broj novoobolelih na dnevnom nivou počeo je da opada.

Virus se pojavio u svim regionima, od Kalinjingrada na zapadu, enklavi između Poljske i Litvanije, do udaljene Čukotke na krajnjem istoku, i preko Beringovog moreuza do američke države Aljaska.

Moskva je najbolje opremljena za borbu protiv virusa, a za razliku od drugih regiona, ima i budžetske rezerve koje mogu da se iskoriste za borbu protiv virusa, navodi CNN.

Poslovni magazin Vedomosti objavio je da je budžet Moskve samo za ulepšavanje grada u prošloj godini iznosio 20,5 milijardi dolara, što je skoro isto kao ukupan budžet planiran za ostatak zemlje.

Prema poslednjim podacima, 28.752 ljudi zaraženo je koronavirusom, a 2.631 osoba je preminula.

Rat" ruskih i zapadnih medija: Koliko Rusa je zaista umrlo od korona virusa?

Za veoma kratko vreme Rusija je postala jedno od najvećih žarišta korona virusa u svetu. Brojka oko koje se spore ruski i zapadni mediji se tiče onih koji su umrli od posledica zaraze, a mnogi su izrazili sumnje u zvanične podatke koji stižu iz Moskve.

Prema tim zvaničnim podacima, u Rusiji je umrlo 2.631 osoba. Kada se u obzir uzme ukupan broj stanovnika u Rusiji, to je 16 smrtnih slučajeva na milion stanovnika, što je znatno manje u odnosu brojne druge zemlje.

Međutim, u zapadnim medijima, već danima se taj broj dovodi u pitanje, a prema nekim navodima on je čak zapravo veći za 60 odsto.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putina maskirali od glave do pete: Ovako se predsednik Rusije čuva u jeku korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA