Izrael posle 508 dana dobio vladu, da li je ovo poslednji Netanjahuov mandat ?

Netanjahu je danas predstavio svoju novu vladu jedinstva, sa 36 ministara, što je najveći kabinet u istoriji Izraela

  • 0
Israel Politics Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Izrael posle 508 dana krize dobio vladu, 35. u savremeoj istoriji Izraela, novi-stari premijer Benjamin Netanjahu dao je intervju za "Vojni radio" u kome je otkrio da nema nameru da mu ovaj mandat premijera bude i poslednji.

Naime, on je odgovarajući na pitanje da li namerava da predvodi i 36. vladu, rekao kroz smeh da ne namerava da bude na čelu kabineta posle 37. vlade, prenosi portal Tajms of Izrael.

Novinar je insistirao na pitanju da li će nakon 18 meseci kada mesto premijera preuzme koalicioni partner Beni Ganc, to biti kraj njegove ere, Netanjahu (70) dao je dvosmislen odgovor.

- Kada bih morao da prebrojim sve one koji su tvrdili da je era Netanijahua gotova... pa neki od njih su još živi - rekao je Netanjahu.

Netanjahu je danas predstavio svoju novu vladu jedinstva, sa 36 ministara, što je najveći kabinet u istoriji Izraela.

Sporazum o podeli vlasti između Netanjahua i njegovog nekadašnjeg rivala, lidera centrističke partije "Plavo i belo" Benija Ganca, predviđa da će on obavlja funkciju premijera 18 meseci, a onda će ustupiti mesto Gancu.

Ganc će prvobitno biti ministar odbrane u vladi Netanjahua i alternativni premijer.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA