≫ 

Putin se sprema da izvrši invaziju neke zemlje zbog ekonomske krize?

Autor teksta sa portala “The Atlantic” Tom MekTeg tvrdi da je to stav eksperta za spoljnu politiku Roberta Kaplana, iako on nije citiran na ovu temu

  • 4
Vojna parada, Moskva, Rusija, dan pobede nad fašizmom, 2019 Foto: Tanjug/AP

Eksperti koji se bave spoljnom politkom upozorili su britanske vlasti da se pripreme posle pandemije korona virusa za “kinesku hegemoniju”, kao i eventualnu invaziju Rusije na neku zemlju.

Kako navodi “Raša tudej”, na portalu “The Atlantic” pojavio se tekst koji govori u političkom raspadu koji će navodno da nastupi posle pandemije, ističući da će to predstavljati “drugi geopolitički talas”.

Kao jedan od najveći strahova na koji eksperti upozoravaju rukovodstvo Velike Britanije jeste da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da napadne i izvrši invaziju neke države kako bi kompenzovao posledice ekonomske krize koju su izazvali pandemija koronavirusa i cena nafte.

Autor teksta sa portala “The Atlantic” Tom MekTeg tvrdi da je to stav eksperta za spoljnu politiku Roberta Kaplana, iako on nije citiran na ovu temu. Zapravo, kako tvrdi “Raša tudej”, tekst samo navodi šta oni misli da će se desiti posle COVID-19 epidemije.

- Putinov agresivni opurtizam će verovatno biti još gori. Priroda Putinovog vladanja jeste ta da ne može da stoji mirno: mora da gura napred. To ga čini još nestabilniim - rekao je u tekstu za “The Atlantic” profesor na Kraljevskom koledžu Londonu Majkl Klark, koji nije savetnik britanske vlade.

Članak koji je je posvađao Moskvu i London

Da podsetimo, ruska ambasada u Londonu pozvala je pre nekoliko dana list Fajnenšl tajms da opovrgne tvrdnje iz svog članka u kojem se navodi da je broj preminulih od korona virusa u Rusiji navodno mnogo veći od zvanične statistike, rekao je danas ambasador Andrej Kelin.

- Poslali smo poruku glavnom uredniku Fajnenšl tajmsa Rouli Kalaf, a zatim sam sa njom lično razgovarali i rekao joj da članak koji su objavili mora da bude demantovan jer ne odgovara istini - rekao je ambasador za TASS.

Dodao je da navodi iz članka ne odražavaju događaje u Rusiji i ono što je po njemu najvažnije, ne odražava napore vlade i svih ostalih organa u borbi protiv korona virusa.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Putina maskirali od glave do pete: Ovako se predsednik Rusije čuva u jeku korona virusa

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    19. maj 2020 | 13:30

    Кога ће Енглеска , САД и НАТО да нападну .Русију су опколили са војним базама и лабораторијама за бактериолошки рат ! Је ли то због превелике бриге за Русију па хоће да је заштите ????Да ли то лопов виче :”Држите лопова “ !????Очигледно је да су НАТО , САД и њихови савезници у шизофреничном расположењу .Је ли то зато што им све глатко иде ???

  • Haha

    19. maj 2020 | 14:55

    To kaže amerikanac čija država ratuje po celom svetu, otima tudje, bombarduje osiromašenim uranijumom

  • DEMOKRA TI JA

    19. maj 2020 | 13:33

    Ima da se ratuje po celom svetu cak i pre kraja ove pandemije. Unutrasnjih revolucija i gradjanskih ratova najmanje deset. Lokalnih ratova sa susedima isto toliko. Samo je pitanje hoce li biti neki veci sukob.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA