≫ 

"Nećemo zatvarati zemlju ako nas pogodi drugi talas": Tramp o strategiji SAD protiv korona virusa

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti i član kriznog štaba Bele kuće za korona virus Entoni Faluči izjavio je Vašington postu da nema sumnje da će biti novog talasa epidemije

  • 0
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Predsednik Donald Tramp izjavio je da se Sjedinjene Američke Države neće zatvarati ukoliko zemlju pogodi drugi talas korona virusa.

- Pokušaćemo da ugasimo vatru, bilo da se radi o žeravici ili o plamenu, ali nećemo zatvarati zemlju - rekao je Tramp prilikom obilaska Fordove fabrike u Mičigenu, preneo je CBS.

Tramp je ranije rekao da bi epidemija mogla da tinja još ponegde, ali da će tokom leta virus nestati.

Međutim, kako stručnjaci iz oblasti medicine tvde, uključujući i one iz Trampove administracije, najverovatnije će se širenje korona virusa nastaviti i tokom jeseni i zime, a borba će postati još teža kada počne sezona gripa.

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti i član kriznog štaba Bele kuće za korona virus Entoni Faluči izjavio je Vašington postu da nema sumnje da će biti novog talasa epidemije.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Novinar optužio Trampa da gura lek za Kovid-19: Samo CNN može da postavi takvo pitanje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA