≫ 

Ubistvo italijanskog policajca, iza rešetaka Hadžovići i Adžović: Renato je pušten na slobodu

Policajac je nastradao nakon pljačke banke

  • 0
policajac italija Printscreen Youtube/Facebook

Jedan od četvorice članova bandi uhapšenih zbog smrti italijanskog policajca Paskule Apićela pušten je na slobodu, dok trojica ostaju u zatvoru.

Prema pisanju italijanskih medija, Fabricio Hadžović (40), Admir Hadžović (27) i Igor Adžović (39), za koje je potvrđena optužba za ubistvo, pljačku i otpor javnim službenicima ostaju u zatvoru, dok je četvrti član grupe Renato Adžović (23), optužen za pomaganje, pušten na slobodu.

Prva dvojica su bila zaglavljena u automobilu i tamo uhapšena, dok su saučesnici uspeli da pobegnu pre nego što su kasnije uhvaćeni.

Renato jedini ne odgovara za ubistvo, već za pomaganje.

Oni su potvrdili pokušaj krađe banke u Napolju, a Fabricio, koji je vozio auto brzinom od čak 150 km na čas, ispričao je kako je došlo do nesreće.

- Tad sam ugledao automobil kojim je upravljao Apićela. Izgubio sam kontrolu. Žao mi je, hteo sam da umrem - rekao je.

Da podsetimo, italijanski policajac Paskule Apićela, tragično je stradao 27. aprila, kada su ga dvojica pljačkaša, Srbin i Hrvat, bežeći iz banke koju su prethodno pokušali da opljačkaju u Napulju, ubili.

Njih dvojica su u jednoj ulici u Napulju, pri brzini od oko 160 kilometara na čas, vozeći pritom bez upaljenih svetala, naglo skrenuli u suprotnu traku i zakucali se u službeni automobil. Od zadobijenih povreda Paskule Apićela izdahnuo je na licu mesta, ostavljajući iza sebe suprugu i dvoje dece, sina od pet godina i ćerku staru svega četiri meseca.

Proteklih dana njegova supruga i ostali članovi porodice na društvenim mrežama ostavljali su potresne poruke.

Oni žele da pravda bude zadovoljena.

- Oni koji su ga ubili mogli su da odluče da ne pljačkaju, da ne pobegnu, dok je on samo radio svoj posao. Želim da se zadovolji pravda za Apićelu, njegovu ženu, decu i čitavu porodicu - rekao je njegov zet.

Video: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo policijaca u Igalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA