≫ 

Srbin uhapšen u Mađarskoj: U seoskoj kući otkrivena droga, oduzeto oružje, automobili i novac

Lisice na ruke stavljene Peteru B. (48), Gustavu P. (48) obojica mađarski državljani i 51-godišnjem Srbinu

  • 0
Hapšenje u Mađarskoj Printskrin: Youtube/PoliceHungary

Srbin (51) i dvojica mađarskih državljana uhapšeni su u seoskoj kući kod Budimpešte prilikom čega je mađarska policija zaplenila materijal kojim se može proizvesti 100-150 kilograma amfetamina.

Mađarska policija otkrila je laboratoriju za proizvodnju droge na jednom imanju, udaljenom oko 30 kilometara Budimpešte. Tom prilikom iz porodične kuće izveli su srpskog državljanina i dvojicu mađarskih državljana. Mađarski mediji pišu da su lisice na ruke stavljene Peteru B. (48), Gustavu P. (48) obojica mađarski državljani i 51-godišnjem Srbinu. Osim njih policija je uhapsila i 39-ogodišnjeg muškarca, koji je poslat na testiranje na droge.

Budimpeštanska policija je u laboratoriji za drogu pronašla metamfetamin u vrednosti od 300 miliona forinti, odnosno oko 870 hiljada evra, saopštila je tamošnja policija, a preneli mediji.

Istražitelji su zaplenili materijal iz kojeg je moglo da se proizvede 100-150 kilograma amfetamina.

U laboratoriji je pronađeno 40 litara nerazblaženog metamfetamina, 12 litara već mešane tečnosti koja sadrži metamfetamin i 100 litara tečnih hemikalija. Kombinovanjem ovih komponenti moglo bi se proizvesti najmanje 100-150 kilograma amfetamina, vrednosti između 300-350 miliona forinti.

Pred toga, zaplenjena su i dva gasna pištolja i još oružja pronađeno pretresom stana Petera B.

Policija je iz kuće oduzela i tri automobila, gotovo 300.000 forinti, 400 evra i više od 2.000 srpskih dinara.

Svi privedeni su saslušani i podnet je zahtev za njihovo pritvaranje. Oni se sumnjiče za trgovinu značajnom količinom droge, dok je protiv 39-godišnjeg muškarca pokrenut krivični postupak zbog posedovanja droge, s obzirom na to da je rezultat testa na droge bio pozitivan.

Na video-snimcima koje je pribeležila mađarska policija vide se kanisteri sa nedozvoljenim supstancama, pronađeni pištolji...

Video: Srbin uhapšen na Haitiju kao deo bande naoružane do zuba

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA