Šta se zaista krije iza priče na ovoj fotografiji koja je uznemirila planetu

Fotografija se proširila jer je mnogi vezuju sa trenutnom krizom u Indiji zbog korona virusa, a zbog koje su mnogi migranti radnici ostali na ulici

  • 6

Pre nekoliko dana na društvenim mrežama pojavila se fotografija od koje je mnogima zastao dah. Ta fotografija je postala simbol migantske krize koja traje u svetu, a na njemu se vidi telo žene na železničkoj stanici u Indiji, a njemu prilazi dete koje počinje da sisa.

Fotografija se proširila jer je mnogi vezuju sa trenutnom krizom u Indiji zbog korona virusa, a zbog koje su mnogi migranti radnici ostali na ulici.

Uz fotografiju objavljen je i opis koji aludira upravo na to, te su mnogi korisnici Fejsbuka podelili fotografiju pretpostavljajući da je reč o nečemu što se dogodilo nedavno.

Ipak, na sajtu "Indija tudej" moguće je naći originalni tekst u kom se nalaze kompletni detalji o slučaju, a objavljen je još 25. maja 2017. godine.

Kako se navodi u tom tekstu, uzrok smrti žene nije poznat, ali policija sumnja da je ona ispala iz viza ili ju je udario neki od njih. Prema nekim izveštajima se čak veruje da je žena bila svesna neko vreme nakon što ju je voz udario, te da je probala da podoji sina.

"Hindustan tajms" je tada naveo da uzrok smrti krvarenje iz glave, ali da žena nije odmah preminula.

- Umrla je pre nego što su je ljudi našli. Otvorila je kutiju keksa i dala detetu. Podojila ga je kako bi se osigurala da će dete preživeti - naveo je tada policajac Anil Maravi.

S obzirom na to da se fotografija stara tri godine ponovo proširila, tekst o tome ponovo je napisao sajt "Indija tudej". U njemu se navodi da je incident star i da nema nikakve veze sa trenutnom migantskom krizom u toj zemlji.

Video: Snažni ciklon opustošio grad, eksplodirali transformatori, leteli krovovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    7. jun 2020 | 22:38

    Upravo sam podojila svoju bebu koja sad mirno i nezbrizno spava, a fotografija me je podsetila na surovu stvarnost, jer ko zna sta se lose desava u ovom trenutku negde na ovoj planeti...... pogled na ovu fotografiji mi nije trebao...

  • DARKO 100%

    7. jun 2020 | 22:34

    Surovi zivot coveka,borba na zivot ili smrt,nepravde i Bogohuljenja na sve strane,gde ostavljaju iza sebe cemer ,smrt i jad

  • Strasno

    8. jun 2020 | 07:22

    Boze, spasi i nas od ovoga, spasi nasu Srbiju od Satanista i Satane ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA