Ljudski ostaci pronađeni u dvorištu kuće u Ajdahu: Sumnja se da pripadaju nestalim bratu i sestri

Deca nisu viđena još od septembra prošle godine

  • 0
Idaho Ajdago nestala deca posmrtni ostaci Foto: Tanjug/AP

Američka policija je pronašla posmrtne ostatke za koje se sumnja da pripadaju deci koja su nestala prošle godine u Ajdahu, prenosi BBC.

Džošua Valou, koji je u trenutku nestanka imao sedam godina, i njegova sestra Tali Rajan, tada stara sedamnaest godina, nisu viđeni još od septembra 2019. godine.

Njihova majka Lori Dejbel uhapšena je na Havajima u februaru ove godine.

Posmrtni ostaci su otkriveni u kući Čada Dejbela, sadašnjeg Lorinog supruga, u gradu Reksberg u saveznoj državi Ajdaho, ali još uvek nije identifikovano kome oni pripadaju.

Idaho Ajdago nestala deca posmrtni ostaci Čad Dajbel je u pritvoru Foto: Tanjug/AP

Lorin suprug je stavljen u pritvor u utorak, potvrdila je policija. Dejbel je autor nekoliko apokaliptičnih priča baziranih na mormonskom učenju, a takođe je i pripadnik grupe koja promoviše pripremanje za apokalipsu i koja negira da je sekta.

Slučaj nestale dece povezan je sa tri sumnjive smrti

Kada se Lori Dejbel preselila u Ajdaho iz Arizone krajem avgusta prošle godine sa svojim tadašnjim suprugom Čarlsom Valouom, njen brat Aleks Koks ubio je Valoua.

Koks je tvrdio da je ubistvo počinio u samoodbrani, a decembra prošle godine umro je od nepoznatih uzroka.

Nakon toga Lori se u oktobru udala za Čada Dejbela, samo dve nedelje nakon smrti njegove supruge Tami.

Na njenoj umrlici navedeno je da je umrla prirodnom smrću, ali je policija naredila da njeno telo bude iskopano nakon što se Čad ponovo oženio.

Novembra prošle godine policiju su kontaktirali baba i deda Džosue Valoua da provere njihov porodični dom u Reksbergu. Zvaničnici navode da su kasnije saznali da Džošua i Tali nisu viđeni mesecima.

Nadležni organi ističu da je majka nestale dece dala netačne odgovore na pitanja policije i da je lagala o tome gde deca žive, pa čak i o njihovom postojanju, a narednog dana je napustila je grad.

Policija je u obližnjem skladištu pronašla odeću i igračke za koje se smatra da pripadaju Džošui i Tali.

Februara ove godine Lori Dejbel je uhapšena na Havajima zbog napuštanja dece i nepoštovanja suda, jer u januaru nije predala svoju decu vlastima, a policija je tada upozorila da se Džosua i Tali nalaze u opasnosti.

U zahtevu za razvod braka Čalrs Valou je napisao da Lori veruje da ju je Bog odabrao da izvrši zadatake pre Hristovog drugog silaska koje će se dogoditi jula 2020. godine. Ona je navodno pretila da će ga ubiti ukoliko joj stane na put i tvrdila da ima anđela koji će joj pomoći da se reši njegovog tela, nakon čega je sud izdao zaštitni nalog za Čarlsa.

On tvrdi da je Lori opsednuta iskustvom smrti i duhovnim vizijama, kao i da je odbila da poseti psihijatra jer će "otkriti da je ona biće prelaznog oblika", o kojem govori mormonsko učenje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA