Snimak ubistva Bruksa iz drugog ugla: Afroamerikanac bežao od policije, upucali ga s leđa i ubili

Ovo je još jedan dokaz da je policija postupila previše brutalno prema Afroamerikancu

  • 15

Dok se dvojica policajaca iz Atlante terete za nasilno hapšenje i ubistvo Afroamerikanca Rajšarda Bruksa, isplivao je još snimak koji potrvđuje koliko su krivi.

Tačnije, sigurnosna kamera na parkingu gde je Bruks ubijen, uhvatila je trenutak kako mladić beži od policajaca. Snimak pokazuje trenutak kad se Bruks okrenuo dok je trčao, a potom ciljao elektrošokerom prema policajcima. 

Nakon toga policajac Geret Rolf ga je upucao i ubio.

Podsetimo, 27-godišnji Rajšard Bruks prijavljen je jer je spavao u automobilu koji je blokirao prolaz drugim učesnicima u saobraćaju. Ustanovljeno je da je bio pod uticajem alkohola, a prilikom hapšenja došlo je do guranja kad je Bruks od jednog policajca zgrabio elektrošoker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M. J

    14. jun 2020 | 17:36

    Da li je bezao od policije? Jeste. Da li ih ugrozio trejzerom? Jeste. Ja ne vidim ovde razlog za gonjenje policije. I na kraju se jos i opirao hapsenju.

  • N.S.

    14. jun 2020 | 17:29

    A pre toga sto je udario policajca i uzeo oruzije????!!! To je kao ništa????Sramota!Pravda za policiju!!!

  • Dragan

    14. jun 2020 | 17:51

    Kad je takav anđeo, a šta će mu elektrošoker i odakle mu ideja da njime napada policiju koja ga juri. Ej, bruke od izopačene pažnje za krimose. A kad ih njihovi dovedu da nemaju kud oni zovu policiju da ih brani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA