≫ 

Stigli rezultati obdukcije, opravdali proteste: Afroamerikanac Bruks ubijen, dobio je 2 metka u leđa

Bruks (27) je preminuo usled gubitka krvi i povreda unutrašnih organa koje su izazvala dva metka

  • 14

Video: Sigurnosna kamera uhvatila brutalno hapšenje i ubistvo Rajšarda Bruksa u Atlanti

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt Rajšarda Bruksa, Afroamerikanca u koga je pucao policajac u Atlanti, ubistvo izazvano povredama nanetim vatrenim oružjem u leđa, saopštila je kancelarija patologa okruga Fulton.

Kako se navodi, obdukcija je pokazala da je Bruks (27) preminuo usled gubitka krvi i povreda unutrašnih organa koje su izazvala dva metka.

Kao način smrti navedeno je ubistvo, prenosi Rojters.

Bruks je ubijen nakon što se opirao hapšenju na parkingu restorana brze hrane gde je spavao u automobilu, koji je blokirao prolaz drugim učesnicima u saobraćaju.

Prilikom hapšenja došlo je do guranja i Bruks je od jednog od policajaca zgrabio elektrošoker, a potom je upucan.

Njegova smrt izazvala je velike proteste na ulicama Atlante, a restoran brze hrane ispred kojeg se ubistvo desilo je zapaljen.

Incident se dogodio usred velikih tenzija u američkom društvu posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu tokom policijskog privođenja.

Video: Ovo je situacija u kojoj je policija ubila Rajšarda Bruksa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    15. jun 2020 | 08:54

    Koliko su oni belaca pobili treba kontru organizivati.

  • Toni

    15. jun 2020 | 09:29

    Vozim ja moje auto u evropi posao po zenu da dovezem sa posla izlazim iz garaze auto civilno za mnom kilometar vozi I odjednom rotacija skrenem desno policija u civilu odmah daj papire I jesam li sta pio,eto to je to u racunaru stoji da sam nekad zbog alkohola kaznjen ljudi su dok su vozili zamnom odmah to provetili I sta sad trebao sam da bezim gospodo zivim u drzavi gde te carina moze da pregleda ispred kuce trista kilometara od granice zakon se mora postovati a vi se ljutite zasto nasi carinici na granici pregledaju ostavite se vi crnaca.

  • 123

    15. jun 2020 | 09:05

    Zamisli,pa samo kad se setim koliko puta sam ja bio pijan i pravio gluposti!!! Da me upuca policija zbog jedne lude noci? Iskreno mislim da policija u SAD nema autoritet niti je u stanju da ga stignu ako bezi,zato i pucaju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA