Trenutak kada je Kim Džong Un digao u vazduh kancelariju za vezu: Odjednom je dim prekrio ceo kvart

Uništena je zgrada sa četiri sprata

  • 6

Zvanični Pjongjang potvrdio je danas da je digao u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u gradu Kesong. U međuvremenu pojavio se novi video snimak na kome se vidi trenutak kada je stradala zgrada od četiri sprata.

Kako javljaju svetski mediji, u zgradi nije bilo građana Južne Koreje, pošto je objekat još u januaru zatvoren zbog pandemije korona virusa.

Zvanična severnokorejska novinska akencija KCNA javila je da je uništenje kancelarije odgovor, kako je navedeno, "ološu" koji treba "skupo da plati za svoje zločine", što se očigledno odnosi na aktiviste koji iz Južne Koreje šalju propagandne letke na Sever.

KCNA nije detaljno objasnila kako je izvršeno uništavanje kancelarije, ali je navela da je kancelarija "tragično uništena sjajnom eksplozijom".

Severna Koreja je ranije upozorila da je spremna da pošalje vojsku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja te dve zemlje. Do eksplozije je došlo tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, upozorila da će Severna Koreja srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Video: Naduvana Severna Koreja, istina ili mit

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA