≫ 

Kim Džong Una ponovo nema danima: Njegova sestra preuzela sve akcije i "zategla" odnose sa Seulom

Agencija Jonhap piše da je Kim poslednji put viđen 7. juna kada je navodno prisustvovao sastanku vladajuće Radničke partije

  • 2
Kim Džong Un sestra Kim Jo Džong Foto: Tanjug/AP

Južnokorejska agencija Jonhap izvestila je danas da lider Severne Koreje Kim Džong Un ponovo izmiče očima javnosti. On nije viđen više od nedelju dana, a komplikovanu eskalaciju odnosa sa Južnom Korejom trenutno predvodi njegova sestra.

Da podsetimo, ovo je drugi put za samo nekoliko meseci da mediji bruje o nestanku Kim Džong Una, a prethodni put, krajem aprila, čak se spekulisalo i da je mrtav.

Agencija Jonhap piše da je Kim poslednji put viđen 7. juna kada je navodno prisustvovao sastanku vladajuće Radničke partije.

Ovaj izveštaj usledio nakon što su se odnosi između juga i severa posebno zaoštrili. Sve je eskaliralo prošle nedelje kada je Severna Koreje presekla sve veze komunikacije sa Seulom, a onda je u utorak kancelarija za vezu dignuta u vazduh. Tom akcijom je navodno predvodila sestra Kim Jo Džong.

Eksplozija je naterala Seul na oštru reakciju, a zamenik sekretara za nacionalnu bezbednost Kim Ju Geun je upozorio da je "Sever potpuno odgovoran za sve posledice koje mogu da uslede".

Video: Do sada neviđeni snimak dizanja u vazduh kancelarije za veze: Jezivi momenat kada sve leti u vazduh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    17. jun 2020 | 21:02

    A ko je bio u avionu imaju nato fasisti slabe kamere.

  • Made in ...

    17. jun 2020 | 22:41

    More, ja mislim da vise i ne postoji, jer se sve vise eksponira njegova sestra u medijima. A i oni snimci su diskutabilni. Nadam se da gresim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA