≫ 

Putin ponovo o Drugom svetskom ratu: Objavio esej kao "lekciju" Zapadu

Putin često u govorima pominje i Drugi svetski rat i u većini slučajeva ima malo drugačiju interpretaciju u odnosu na ono što je dominantno na Zapadu

  • 3
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin oštro je odgovorio evropskim liderima jer "nisu razumeli prave lekcije" Drugog svetskog rata. Putin je rekao i da je sistem Ujedinjenih nacija jedini način da svetske nuklearne sile izbegnu direktan vojni sukob.

U eseju objavljenom u četvrtak u magazinu "The National Interest", Putin je okrivio zapadne sile za smirivanje nacističke Nemačke i potpisivanje Minhenskog sporazuma 1938, a posebno za napad na Evropu, Poljsku pre svega, jer su želeli da gurnu "minhensku izdaju pod tepih", prenosi "The Moscow Times".

On je stao u odbranu potpisivanja Sporazuma Ribentrop-Molotov, neagresivnog ugovora o nenapadanju koji je na kraju zacrtao podelu Poljske između nacista i Sovjetskog Saveza.

Članak napisan na engleskom i naslovljen "Prave lekcije na 75. godišnjicu Drugog svetskog rata" objavljen je samo nekoliko dana pre nego što Rusija planira da održi vojnu paradu za Dan pobede pomerenu na 24. jun.

Da podsetimo, Putin često u govorima pominje i Drugi svetski rat i u većini slučajeva ima malo drugačiju interpretaciju u odnosu na ono što je dominantno na Zapadu.

Putin je takođe potvrdio da su lideri Rusije, Kine, Francuske, Velike Britanije i SAD dogovorili samit u bliskoj budućnosti, ali tačan datum i agenda nisu objavljeni.

Video: Predsednik Rusije obučen kao kosmonaut u sobi s obolelima od korona virusa

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    19. jun 2020 | 08:30

    Bravo brate Putine jos nekanekI se ne zaborabvi sta su fasisti radili I hrvate na to treba podsetiti.

  • Aca

    19. jun 2020 | 08:28

    Legendo ziv bio sto godina!!!

  • nikolas

    19. jun 2020 | 09:17

    NISU NISTA NAUCILI I SVET JE SADA U 3 SVETSKOM RATU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA