Brazilski sveštenik molio se Bogu za uništenje Jevreja i drugi Holokaust

- Masakriraj Jevreje, Bože, pogodi ih svojim mačem zato što su napustili Boga, jer su napustili nacije - vikao je sveštenik Tupirano de Hora Lores

  • 2
Pop Svestenik, krst, molitva Foto: Tanjug/AP

Brazilski sveštenik molio se Bogu za "uništenje Jevreja poput štetočina" te da se pobrine za "drugi Holokaust" tokom mise u Riju de Ženeiru.

- Masakriraj Jevreje, Bože, pogodi ih svojim mačem zato što su napustili Boga, jer su napustili nacije - vikao je sveštenik Tupirano de Hora Lores desetinama okupljenih ranije ovoga meseca tokom mise u pentekostalnoj crkvi Geracao Jesus Cristo, pokazao je snimak.

Čuju se okupljeni kako strastveno ponavljaju njegove reči, piše The Jerusalem Post.

- Prikrivali su, išli su prostitutkama, a kad im je rečeno da se pokaju, rekli su da će to učiniti, ali lagali su - navodi sveštenik za što se smatra da aludira na prisilno preobraćenje na hrišćanstvo tokom inkvizicije.

- Bože, to što si učinio u Drugom svetskom ratu, moraš učiniti ponovo, to je ono što te tražim u svojim molitvama: Pravda, pravda, pravda! - vikao je De Hora Lores u svojoj crkvi, maloj i radikalnoj evangelističkoj kongregaciji.

Jevrejska zajednica u Brazilu, koja se okuplja oko sinagoge Sem Fronterias, podnela je prijavu protiv sveštenika De Hora Loresa federalnoj policiji koja je istakla da sprovodi istragu.

- Sa svakom žalbom i tužbom, u svakoj državi, želimo da obavestimo javnost o krivičnim delima i radnjama koje su preduzete protiv počinioca, tako da će ljudi početi da razmišljaju dvaput pre nego što preduzmu takve radnje - rekao je rabin Gilberto Ventura iz Sinagoge Sem Fronterias Jevrejskoj telegrafskoj agenciji.

Video: Ovako bi izgledao Holokaust da je postojao tada Instagram

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    21. jun 2020 | 02:14

    vatikan je iza njega

  • nikolas

    21. jun 2020 | 08:31

    JEVREJI I SVET MORAJU ZNATI DA JE FASIZAM JACI NEGO IKADA I DA IM JE HINKI OPET IKONA KOJA SE CUVA U SRCU I U KUCAMA !!! DRZE SE FOTOSI SS OFICIRA PREDAKA SA PONOSOM !!! MIRA NECE BITI U SVETU -MIRIS BARUTA SE SIRI SVETOM !!! BUDIMO SPREMNI-SMRT FASIZMU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA