≫ 

Haos u Štutgartu, razlupano pola grada: Uhapšene 24 osobe, povređeno 19 policajaca

Među 50-ak prodavnica koje su oštećene tokom nereda bile su najviše prodavnice mobilnih telefona i zlatare, a uništene su i pojedine prodavnice hrane

  • 8
Štutgart, Nemačka, protest Foto: Tanjug/AP

U sukobu policije i grupe ljudi, koji su se okupili u parku u Štutgartu, uhapšene su 24 osobe, 19 policajaca je povređeno, a oštećeno je 12 policijskih vozila, saopštila je danas policija tog nemačkog grada.

Među uhapšenima je 12 državljana Nemačke i 12 stranaca, a policija je pozvala svedoke incidenta ako imaju video snimke da ih proslede policiji, prenosi BBC.

Do incidenta je došlo dok je policija pretresala grupu ljudi u parku zbog sumnje da poseduju drogu, a što je dovelo do napada na policijske službenike i automobile i isprovociralo je vandalsko ponašanje u centru grada.

Grupa koja se u noći između subote i nedelje zabavljala u parku u centru Štutgarta policija je pretresla u potrazi za drogom, a oni su nakon toga počeli da razbijaju izloge prodavnica u obližnoj ulici.

U početku, u toj grupi je bilo između 100 i 200 osoba, da bi zatim veoma brzo porasla na 400 do 500 osoba, a mnogi od nih su nosili maske ili bili maskirani.

Među 50-ak prodavnica koje su oštećene tokom nereda bile su najviše prodavnice mobilnih telefona i zlatare, a uništene su i pojedine prodavnice hrane.

Gradonačelnik Štutgarta Fric Kun izjavio je da je šokiran dešavanjima i da taj grad nikada do sada nije imao ovakvu noć.

Kako je rekao, takvo ponašanje je neprihvatljivo, bez obzira na uzrok, bilo da je to alkohol ili podstrekivanje putem društvenih medija.

Video: Telegraf u Njujorku: Opljačkane prodavnice Dolče i Gabana i Šanel,demonstranti ispraznili rafove

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draff

    21. jun 2020 | 18:31

    Pa Nemci to žele. Doveli su ih milion, pa još milion naredne godine, pa su opet glasali za one što su ih doveli. Sad im kao nešto nije jasno.

  • Pavke

    21. jun 2020 | 19:13

    Sad nek baba Merkel priča o vladavini prava!!!

  • Stuttgart

    21. jun 2020 | 18:27

    Ništa strašno 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA