Putin se u poseti muzeju prisetio oca heroja čiji portret drži u kancelariji

Kako navode ruski mediji, njegov portret krasi Putinovu kancelariju

  • 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin bio je danas u poseti muzejskom kompleksu “Put sećanja” u blizini Moskve koji je posvećen Drugom svetskom ratu.

Prilikom posete, Putinu su pokazali dosije o predsednikovom ocu, Vladimiru Spiridonoviču Putinu. koji je pre Drugog svetskog rada bio mornar u flotili podmornica. U obilasku muzeja društvo su mu pravili ministar odbrane Sergej Šojgu i patrijarh moskovski Kiril.

Kako navode ruski mediji, njegov portret krasi Putinovu kancelariju, a upravo tu sliku Putin nosi prilikom šetnje “Besmrtnog puka” u čast vojnicima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu, boreći se protiv nacističkih snaga.

Put sećanja je kompleks dug tačno 1.418 koraka, što predstavlja 1.418 dana koliko je trajao Drugi svetski rat.

"Razmišljam o kandidaturi"

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije isključio mogućnost da se kandiduje za predsednika u slučaju da se usvoje ustavni amandmani.

- Nisam još ništa odlučio. Ne isključujem mogućnost toga. Ako se to pojavi u Ustavu, postoji mogućnost za kandidovanje. Videćemo - rekao je Putin nedavno u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Šef države je, pri tome, pozvao sve zvaničnike da mu već sada ne traže naslednika, već da se bave svojim poslom.

- Treba raditi, a ne tražiti naslednike - rekao je on.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA