Trenutak sa parade o kom bruji svet: Jedan predsednik se usudio da ponizi Putina, bio je vidno ljut

Putin nije uspeo da ostane "hladne glave" na Lukašenkovu provokaciju

  • 22

Čitav svet priča o spektakularnoj vojnoj paradi koja je danas održana u Moskvi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ali i gafu predsednika Belorusije.

Naime, nakon defilea na Crvenom trgu, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, usledilo je polaganje cveća na Spomenik neznanom junaku, ali je tom prilikom predsednik Belorusije učinio nešto što je, reklo bi se, razljutilo prvog čoveka Rusije.

Naime, nakon prikaza naoružanja, visoke zvanice ruskog predsednika Vladimira Putina krenuli su ka Spomeniku gde su zastali da se svi okupe i u formaciji krenu da polože cveće.

U sredini je stajao predsednik Putin, a sa njegove desne strane trebalo je da stoji kolega iz Belorusije Aleksandar Lukašenko. Međutim, Lukašenko je "prošišao" kraj Putina i pomerio formaciju kako bi stajao kraj predsednika Kazahstana. Ovaj gaf Lukašenka nije prošao nezapaženo, što se da primetiti po Putinovom izrazu lica.

U početku nikom nije bilo jasno zašto je Lukašenko ovo uradio domaćinu, a onda se ispostavilo da se predsednik Belorusije "svetio zbog sina".

Naime, uoči početka parade, dok je Putin pozdravljao veterane, iz nekog razloga nije pružio ruku Nikolaju Lukašenku, sinu predsednika Belorusije, što je zbunilo mladića.

Veruje se da je Aleksandar želeo da se osveti za "Putinovo nepoštovanje", pa je namerno pogurao predsednike i stao dalje od ruskog kolege.

S druge strane, ima i onih koji misle da je odnos između dvojice predsednika i dalje zategnut zbog nedavnih koškanja oko nafte. Podsetimo, odnosi dve države bili su uzdrmani zbog nesuglasica po pitanju isporuka gasa i nafte, da je u jednom trenutku Lukašenko i pretio da neće da neće potpisati sporazum o integraciji sa Rusijom ako Moskva ne reši pitanja nafte i gasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    24. jun 2020 | 13:32

    Sve je to prolazno u nevolji bi se videlo da smo svi kao braca.

  • @Kiki

    24. jun 2020 | 13:43

    Bravo za Lukašenka, čoveka koji ima svoje JA. Ne ume da šeni. Bravo.

  • Naki

    24. jun 2020 | 14:05

    Putin se rukovao samo sa ratnim veteranima, to je očigledno. Nema skandala i nije ga ni bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA