Neverovatna priča dečaka iz Libije: Ubili mu oca, sam prešao more, majku i sestru našao u Italiji

Dečakova majka je Libiju napustila nekoliko meseci ranije, donevši "Sofijin izbor", tačnije odluku da sa sobom povede devojčicu, a sina ostavi

  • 2
Migranti Lezbos izbeglice Grčka Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Na brodu karantin ukotvljenom u italijanskoj luci Empedokle, na kojem su smešteni migranti koji iz Afrike, humantitarni radnici “otkrili su” sedmogodišnjeg dečaka, poreklom iz Obale Slonovače, piše dnevni list “Avenire”.

Tek u Italiji dečak je, piše list, otkrio da su mu živi majka i sestra bliznakinja, koje su pre dva meseca sa afričke obale došle u Italiju u gumenom čamcu, i smeštene su u jedan od migrantkih kampova.

Otac dečaka je ubijen u Libiji, a majka je pre puta preko Sredozemlja morala da napravi “Sofijin Izbor“ (naslov poznate knjige o majci koja mora da odluči koje dete da spasi), i povela je sa sobom devojčicu, a dečaka je ostavila u Libiji.

- Nakon što je moj muž ubijen u Libiji, nisam tamo više ni mogla ni želela da ostanem, a nisam htela da rizikujem da u moru nestanemo svi. Ostavila sam dečaka, jer je imao više šansi da preživi nego njegova sestra - kaže majka malog migranta, prenosi list.

Dečak je bio među migrantima koje je proteklih dana od brodoloma spasila nemačka humanitarna organizacija “Si Voč” (“Sea Watch") i dovela ih do italijanske obale, gde su smešteni na brodu karantinu.

Juče je italijanska štampa objavila da je na brodu karantinu od 209 migranata, 28 pozitivno na covid19.

Video: Rat na Hiosu: Na grčkom ostrvu besni sukob migranata i policije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • фебо

    25. jun 2020 | 18:02

    Ужас,јадни људи и деца

  • DARKO 100%

    25. jun 2020 | 16:57

    Sto peva Saban ,, TESKI DANI MOG DETINJSTVA!.teske sudbine postenog sveta ,nisu svi ni naopaki,jednostavno ljzdi idu u neki bolji svet,bar se nadaju da ce tamo naci gde su posli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA