• 2

Korona ih je satrla ali mnogi Italijani svejedno neće da se vakcinišu

Pola Italijana se ne bi vakcinisalo protiv koronavirusa

  • 2
korona virus, koronavirus, vakcina, testiranje tajland

Foto: Tanjug/AP

Dok su u celom svetu angažovani najveći stručnjaci i naučnici, uložen ogroman novac da bi se što pre pronašla vakcina protiv Covida-19, istraživanje pokazuje da se polovina ispitanih Italijana ne bi vakcinisala u slučaju da bude pronađena vakcina protiv korona virusa.

Istraživanja na uzorku od hiljadu osoba sprovedeno je na Univerzitetu “Katolika” u Kremoni, prenosi list “Kotidiano di Sanita”, namenjen zdravstvenom osoblju.
Oni koji bi prihvatili da se vakcinišu protiv Covida su, prema istraživanju, su stariji ljudi penzioneri i mladi, studenti, dok su pripadnici srednje generacije zaposleni, preduzetnici i radnici skeptični prema vakcinisanju.
Psiholozi koji su učestvovali u istraživanju i interpretaciji podataka ističu da je u grupi ispitanika srednjih godina, koji se ne bi vakcinisali, veliki broj takozvanih “fatalista” osoba koji veruju da je zaštita od korona virusa “izvan njihove moći”.
Istraživači su takođe utvrdili da je odnos prema eventualnom vakcinisanju povezan sa stepenom društvene odgovornosti koju određena osoba ima.
Oni koji bi se vakcinisali protiv Covida-19 smatraju to delom odgovornosti prema društvu i ukupnom zdravlju kolektiva, a ne samo kao lični izbor.

Video: Dr Srđa Janković o razvijanju vakcine za Covid-19

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    Svako koje pametan neče primit tu vakcinu sveje ovo igra da bi se narod vakcioniso a štase krije u tu vakcinu to mi neznamo

  • Nikola

    Pametni ljudi

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima