• 19

Rampa iz Berlina za Srbiju: Nemačka ipak ne otvara granice za naše građane

Ambasada Nemačke u Beogradu saopštila da će javnost obavestiti o daljim odlukama

  • 19
Rampa, stop, granica

Foto: Shutterstock, Pixabay

Nemačka još nije donela odluku o tome da li će slediti preporuke EU o otvaranju granica za zemlje koje nisu deo unije, te izgleda da će građani Srbije odlazak u Nemačku morati da odlože do daljnjeg.

- Komisija Evropske unije preporučila je zemljama članicama da od 01. jula 2020. godine relaksiraju ograničenja kretanja za ulazak u Evropsku uniju. Vlada Savezne Republike Nemačke dosad još nije odlučila da li će slediti ove preporuke. Prema tome, za državljane Srbije i nadalje važe ograničenja za ulazak u Nemačku. O svim izmenama ćemo vas blagovremeno obavestiti na našem sajtu ili preko Fejsbuka - navedeno je u Fejsbuk objavi Ambasade Nemačke u Beogradu.

Do sada je srpskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke ulazak u Nemačku dozvoljen po pravilu isključivo ukoliko je putovanje u svrhu povratka na mesto stalnog boravka.

Podsetimo, lideri Evropske unije objavili su preporuku po kojoj će građani 14 zemalja od 1. jula moći slobodno da putuju u države članice EU. Na tom spisku se našla i Srbija.

Međutim, konačnu odluku o ulasku građana na teritoriju svoje države donosi pojedinačno svaka zemlje članica.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rikeirs

    Ja necu nigde iz mog Amsterdama sretno srbijo

  • Golub

    Rampa ostaje spuštena od svih.. upravo i Austrija objavila, svajcarska isto..sto znaci da je EU dalo samo preporuku, odluku donose države ponaosob..

  • 123

    Ja nmg da verujem kakav nam je narod,alo ljudi sami smo krivi bre. Ne pazite ninasta...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima