Trenirala devojke za seks sa Epstajnom, otac joj umro pod čudnim okolnostima: Ko je Gislejn Maksvel?

Upravo ona je, sumnja se, godinama birala mlade devojke koje je onda doslovno „trenirala“ za seks s Epstajnom.

  • 3
Ghislaine Maxwell Foto: Profimedia/The Mega Agency

Slučaj Džefrija Epstajna šokirao je javnost. Milijarder je bio optužen da je seksualno zlostavljao stotine mladih devojaka, ali je pronađen mrtav u ćeliji u avgustu prošle godine. U međuvremenu uhapšena je i Gislejn Maksvel, njegova prijateljica za koju se sumnja da je podvodila maloletnice bogatašu.

Mnogi mediji tvrde da je 58-godišnja Britanka koja je, nakon kraće afere sa Epstajnom, ostala s tim milijarderom u prijateljskim odnosima. Upravo ona je, sumnja se, godinama birala mlade devojke koje je onda doslovno „trenirala“ za seks s Epstajnom.

Na primer Virdžiniju Roberts. Ona je kao 15-godišnjakinja 1998. radila u velnes-centru u Trampovom klubu „Mar-a-lago“ u Palm Biču, na Floridi. Tamo je upoznala Gislejn Maksvel, a ona ju je predstavila Džefriju Epstajnu. Izvorna ponuda je glasila: učenica je trebalo da radi kao maserka za muškarca tri puta starijeg od nje. Vrlo brzo se ispostavilo da je ta ponuda – laž.

U jednom videu-snimku lista „Majami herald“, čija je novinarka Džuli K. Braun otkrila skandal, Robertsova priča da je, nakon što je pristala na angažman, počela s treningom. Tu je, između ostalog, učila i kako oralno da zadovolji muškarce. Kako da bude tiha i ponizna. I da se „Džefriju pruža ono što on želi“, kaže Virdžinija Roberts, piše DW.

- Mnogo je na tom treningu dolazilo od same Gislejn. Iznenađuje to da je jedna žena tako nešto dozvolila. I ne samo dozvolila, ona me je navela da to radim - kaže ona.

Život u strahu

Robertsova je tada pričala kaže da je ona bila deo Epstajnove pratnje i da je veoma često bila prisiljavana da spava s njim i s njegovim poznatim prijateljima i poslovnim partnerima – i to sve dok nije napunila 19 godina. Tri puta ju je, kaže, zlostavljao princ Endrju. Na jednoj fotografiji vidi se tada 17-godišnju Virdžinija Roberts u društvu britanskog princa – on je stavio svoju ruku oko njenog struka. Fotografija je navodno snimljena u londonskoj kući Gislejn Maksvel koja se na toj fotografiji osmehuje iz pozadine. Ona to međutim odbacuje i u izjavi za javnost navodi da je reč o „lažima i difamiranjima“.

Virdžinija Roberts kaže da ju je još 2007, pet godina nakon što je uspela da pobgne iz društva u kojem se trgovalo seksualnim uslugama, Maksvelova pozvala i vršila pritisak na nju da nikada nikome ne priča o onome što se dogodilo. Zato je Robertsova svoje doživljaje zadržala za sebe.

- Bila sam mlada i bojala sam se. Ti su ljudi bili moćni - kazala je ona.

Međutim, nekoliko godina kasnije pokrenula je građanski parnični postupak protiv Gislejn Maksvel, ali taj je slučaj 2017. zaključen nagodbom. Maksvelova je tada Robertovoj isplatila određenu (javnosti nepoznatu) sumu novca.

Posrednica i ljubiteljka mora

O privatnom životu Gislejn Maksvel ne zna se mnogo. Ona je ćerka britanskog medijskog mogula Roberta Makvela, koji je 1991. pod misterioznim okolnostima poginuo na svojoj jahti. U trenutku smrti bio je prezadužen pa se „poslužio“ novcem iz penzionog fondu njegovih radnika. Gislejn Maksvel se, nakon smrti oca, preselila u SAD, verovatno i zato da bi pobjegla od britanskih tabloida. Godine 2012. osnovala je humanitarnu organizaciju „TerraMar Project“, koja se bavi zaštitom okeana, piše "Dojče Vele".

Epstajn je svojevremeno Maksvelovu nazvao svojom „najboljom prijateljicom“. U magazinu „Veniti fer“ stoji da je Maksvelova organizovala „delove njegovog života“. A sastavni deo te organizacije bila je i „nabavka“ mladih devojaka – tvrdi Virdžinija Roberts, a tvrde i neke druge žene.

U aprilu 2018. Marija Farmer, bivša Epstajnova službenica, obratila se javnosti. Ona i njena mlađa sestra, tada 15-godišnjakinje, devedesetih su, tvrdi, dva puta seksualno zlostavljali Maksvelova i Epstajn. Farmerova osim toga izjavljuje da je često viđala kako u Epstajnov stan u Njunorku ulaze mlade devojke.

- Kad sam pitala Gislejn Maksvel zašto te devojke tako često navraćaju, ona mi je rekla da one dolaze da se predstave kao modeli - kazala je tada Farmer.

Džefri Epstajn i Gislejn Maksvel su tada, osim toga, postigli nagodbu i sa Sarom Rensam. Između 2006. i 2007. njih dvoje su joj obećali da će joj platiti troškove studiranja – ukoliko ona bude seksualno zadovoljavala Epstajna i njegove prijatelje, tvrdi Sara Rensam.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гар6

    2. jul 2020 | 16:56

    Са15 година ради у салону за масажу ... јел то то цивилизовано друштво којем ми тежимо да се прикључимо ! ?

  • Ljiljana Stojanovic

    2. jul 2020 | 18:23

    Ovog monstruma osuditi na tešku doživotnu robiju da proba svoj recept..u tudjem aranžmanu i to je malo za MADAM MONSTRUM....

  • seljo

    2. jul 2020 | 18:21

    u americi epstin a u srbiji epstajn

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA