Iz doma doveli dedu na korona test, umro im čekajući pred ambulantom u Juti

Starac je navodno preminuo od zastoja srca

  • 1
Samotestiranje, koronavirus, test, uzorak Foto: Tanjug/AP

Muškarac (71) pronađen je mrtav u nedelju na parkingu kovid ambulante u Severnom Ogdenu u Juti. Dekicu su medicinski radnik i vozač jednog staračkog doma 12. jula doveli na testiranje, ali starac nije dočekao da mu uzmu bris, javlja CNN.

- Kada je sanitetsko vozilo stiglo na red da se uradi testiranje, posle nekih 45 minuta čekanja, pacijent nije davao znake života. Bio je hladan na dodir - saopštili su iz Uprave ove ambulante.

Muškarac, čiji identitet nije otkriven, navodno je preminuo od zastoja srca. Prvi koji su uočili da deda ne diše pokušali su reanimaciju, ali bez uspeha. Zasad nije poznato šta je tačan uzrok smrti.

- Do zastoja srca može doći iz više razloga. Možda je imao infarkt, a možda su u pitanju komplikacije od korona virusa - saopštili su iz ambulante.

Nije poznato da li je telo predato na obdukciju, kao ni da li će posthumno biti urađen test na Covid-19.

Video: Lončar odgovorio Italijanu da li je korona agresivnija u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    18. jul 2020 | 15:35

    Gospode Bože, prvo uzimaju test pa onda pružaju pomoć. Lečite na osnovu simptoma, kaoo ste pre lečili, ako budemo čekali da nam uzmete briseve i pošaljete rezultate svi će pomreti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA