Ugledni ruski lekari umešani u trgovinu decom? Klupko se odmotalo po pronalasku pet beba

Ruski lekari se sumnjiče da su umešani u trgovinu bebama

  • 0

Ruski istražni komitet zahteva od suda u Moskvi da izda nalog za privođenje četvoro uglednih lekara koji se sumnjiče da su umešani u trgovinu beba surogat majki.

- Traži se određivanje pritvora za četvoro lekara kojima se na teret stavlja trgovina decom. Oni se sumnjiče da su kao organizovana grupa nemarom, doveli do smrti ili teških povreda žrtava - javlja RIA Novosti.

Lekari su dovedeni u vezu sa slučajem pronalaska pet beba u jednom stanu u Moskvi krajem juna. Policija je u stanu pronašla decu starosti od nekoliko dana do šest meseci.

U stanu su bile i dve Kineskinje, a pronađena su i dokumenta na ruskom i kineskom jeziku o vantelesnoj oplodnji i ugovore o surogat majčinstvu.

Kako prenose mediji, osumnjičena je lekarka L. P. koja već više od 30 godina radio kao ginekolog-akušer u porodilištu u Moskvi. Istraga se vodi i protiv J. I. koja radi na klinici za vantelesnu oplodnju, T. A. embriologa u klinici "Next Generation" i V. C. za koju se veruje da je radila i kao kardiolog, ali ova informacija nije još potvrđena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA