Forbs tvrdi da rusku bazu u Siriji brane delfini: Satelitski snimci dokaz

U članku se navodi da se morski sisari mogu koristiti za suprotstavljanje neprijateljskim roniocima u pokušaju da onesposobe brodove u luci

  • 3
delfin Foto: Pixabay.com

Krajem 2018. godine Rusija je prebacila istrenirane delfine u sirijsku luku Tartus, prenosi američki „Forbs“, pozivajući se na satelitske snimke.

- Naišao sam na morske sisare u vodi dok sam pregledao satelitske snimke Tartusa. To je luka gde Rusija bazira svoje podmornice koje su raspoređene zbog rata u Siriji - kaže autor članka i navodi koordinate gde se, prema njegovim tvrdnjama, nalaze životinje.

U članku se navodi da se morski sisari mogu koristiti za suprotstavljanje neprijateljskim roniocima u pokušaju da onesposobe brodove u luci, za podizanje predmeta sa morskog dna, kao i za podvodno izviđanje.

"Forbs" piše da su životinje mogle stići sa Krima i podseća da se u severnom delu Rusije aktivno koriste beluge, koje su bolje prilagođene za arktičke uslove, nego delfini, prenosi Sputnjik.

- Možda nikada nećemo tačno saznati šta ruska flota radi sa delfinima u Siriji. Bili su tamo svega nekoliko meseci, od septembra do decembra 2018. godine - zaključuje autor članka.

Video: Plovio 85 dana usred pandemije kako bi video svoju porodicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    20. jul 2020 | 21:55

    Zamislite. Video je na snimcima morske sisare u moru? Možda je očekivao kopnene sisare u vodi. I to je dokaz da delfini čuvaju to područje. U strahu su velike oči.

  • Mix

    20. jul 2020 | 20:54

    Zivela majka Rusija !!!

  • 🇷🇸 ❤️ 🇷🇺

    20. jul 2020 | 22:27

    Rusija sila broj 1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA