≫ 

Naučnici otkrili nešto veoma čudno kod slepih miševa, tu bi mogao da leži lek za korona virus

Nova otkrića mogla bi da ukažu naučnicima na korake koje bi trebalo da preduzmu kako bi došli do leka protiv korona virusa

  • 0
Prirodnjacki muzej, slepi misevi Foto: Branko Karapandža/Prirodnjački muzej

Izdvajanjem genoma slepog miša naučnici su došli da zaključka da ova životinja ima jedinstven imunološki sistem i da je otporna na korona virus, izjavila je profesorka Univerziteta u Dablinu Ema Tiling.

Ako bi, kaže Tilingova, naučnici uspeli da pronađu način koji bi oponašao imunološki sistem slepog miša, možda bi i lek protiv korona virusa mogao da se nađe u prirodi.

Sve to, ističe, moglo bi da ukaže naučnicima na korake koje bi trebalo da preduzmu kako bi došli do leka protiv korona virusa.

Tilingova je, inače, pokrenula naučni projekat Bat1K, s ciljem da se dekodiraju genomi svake od 1.421 poznate vrste slepog miša.

Do lečenja bolesti, ali i prevencije starenja kod ljudi došlo bi se onog trenutka kada bi se utvrdilo na koji je način genom slepog miša evoluirao, kaže Tiling, a preneo je BBC.

Video: Ona je kraljica slepih miševa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA