≫ 

Kim se ponovo pojavio u javnosti: Nasmejan je u crnom odelu, a oko njega naoružani vojnici

Kim je posetio Groblje mučenika otadžbinskog oslobodilačkog rata u predgrađu glavnog grada

  • 3
Kim Džong Un Printskrin: KRT

Severnokorejski lider Kim Džong Un posetio je danas nacionalno groblje i dodelio trofejno oružje vojnim oficirima povodom 67. godišnjice završetka Korejskog rata, dan nakon što je u Pjongjangu objavljeno da se sumnja da je osoba inficirana korona virusom ilegalno prešla granicu.

Državna agencija KCNA javila je da je Kim posetio Groblje mučenika otadžbinskog oslobodilačkog rata u predgrađu glavnog grada, gde su sahranjeni poginuli u Korejskom ratu i da je položio jednu ružu na spomenik, ali nije navela kada.

Agencija AP podseća da je 1953. godine potpisano primirje između dve Koreje, ali da mirovni sporazum nikada nije potpisan, tako da su dve zemlje tehnički i dalje u ratu.

Pjongjang primirje smatra pobedom i često koristi godišnjicu njegovog potpisivanja za promociju neonacionalizma, dodaje američka agencija.

U izveštaju KCNA se navodi i da je Kim visokim vojnim oficiriima dodelio komemorativne pištolje "Paekustan", nazvane po svetoj planini.

Na fotografijama državnih medija vidi se kako Kim sedi u prepoznatljivom crnom odelu okružen oficirima koji drže crne pištolje.

Kim je u subotu proglasio potpuni karantin u gradu pograničnom gradu Kaesong i proglasio vanredno stanje, nakon što je osoba za koju se sumnja da je inficirana korona virusom ilegalno prešla granicu, što je mogući prvi slučaj u Severnoj Koreji.

Kim je sazvao hitan sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije na kojem se raspravljalo o "hitnom događaju u gradu Kaesong".

KCNA navodi da se "vanredni slučaj dogodio u gradu Kesongu, gde se begunac koji je otišao na jug pre tri godine, osoba za koju se sumnja da je zaražena opakim virusom, vratila 19. jula nakon ilegalnog prelaska demarkacione linije".

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    27. jul 2020 | 14:27

    Ma moze samo da ga mrze, on vodi svoju politiku i nedozvoljava Amerima da se guze

  • joco

    27. jul 2020 | 16:56

    Dosta vise tog cirkuzana .Jadan narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA