Dve grupe migranata pobegle iz centra na Siciliji: Uhvaćeno skoro 200 ljudi i vraćeno

Policija je kasno večeras saopštila da su gotovo svi uhvaćeni i vraćeni u prihvatne centre

  • 1
Migranti

Foto: Tanjug/AP

U poslednja dva dana, dve grupe od po stotinu migranata koji su se iskrcali na Siciliju, uspele su da pobegnu iz centra za migrante, piše agencija Ansa.

Policija je kasno večeras saopštila da su gotovo svi uhvaćeni i vraćeni u prihvatne centre.

Predsednik regije Sicilija Nelo Msumeci je u razgovaru sa ministarkom unutrašnjih poslova Lucianom Lamorgeze izrazio maksimalnu zabrinutost zbog nepodnošljive situacije na Siciliji, neprestanog dolaska migranata i strah da bi nekontrolisana situacija mogla izazvati napetost i socijalne nerede.

Ministarka Lamorgeze je obećala da će u najkraćem roku na Siciliju biti upućena vojska da pomogne policiji u održavanju reda.

Povodom incidenta ministar inostranih poslova Luidzi Di Majo je rekao da je “nedopustivo da se osobe setaju po ostrvu bez kontrole jer u Italiji jos postoji opasnost od širenja zaraze Kovidom-19, te da će vlada uz obale Sicilije poslati brod koji će služiti kao karantin za novopridosle migrante.

Kako javlja agencija Ansa u prihvatnom centru za migrante na Siciliji trenutno ima oko 800 novih migranata, iako u centru ima slobodnih mesta za samo 95 osoba.

Video: Carina u kamionu pronašla migrante

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA