Nastavljena potraga za malom Medlin: Bageri ponovo kopaju, psi laju na imanju

Nemačka policija nastavila je rano jutros pretragu u sklopu istrage od otmici Medlin Meken

  • 0

Nemačka policija od jutros ponovo prekopava plac u Hanoveru u sklopu istrage o nestaloj Medlin Meken (3). Na licu mesta su i dalje bageri, policijski psi, ali i pripadnici organa reda koji lopatama i grabuljama pomažu raščišćavanje terena.

Iako ni tužilaštvo ni policija nisu želeli da otkriju za čim se tačno traga, mnogi sumnjaju da je policija došla do dokaza da je na placu zakopano telo devojčice, koja je oteta 2007. godine.

Policija je od juče krenula u prekopavanje terena, a na plac su dovezena dva bagera koja su vadila veliki količine zemlje. U rupe su potom spuštani psi koji su njuškali čitavu teritoriju. Pretraga je prekinuta kasno sinoć, da bi jutros ponovo otpočela.

Čitavo područje je zatvoreno. Veliki broj policijskih vozila sprečava prilaz terenu koji je pod istragom, a čitav reon ograđen je policijskom trakom. Čuju se samo laveži pasa koji sa policijom češljju teren.

Plac se, naime, nalazi nedaleko od imanja gde je glavnoosumnjičeni za otmicu devojčice Kristijan B. nekada živeo.

Podsetimo, Medlin je nestala 2007. godine u Portugalu. Ona je oteta iz apartmana hotela u mestu Praia de Luz gde je njena porodica letovala. Ni 13 godina nakon otmice roditelji devojčice i britanska policija ne gube nadu da će je pronaći. Međutim, nemačka policija je uverena da je dete ubijeno i uporno tragaju za njenim ostacima.

Nakon što je Kristijan B. proglašen za glavnoosumnjičenog u ovom slučaju, iako protiv njega nije podneta optužnica, otmica devojčice je ponovo dospela u žižu javnosti, a portugalska i nemačka policija ponovo su se aktivirale kako bi pronašli nove dokaze o njenom nestanku.

Nedavno je u mestima u okolini Praia de Luz izvršena opsežan pretraga. Policija je češljala bunare i kanale verujući da je otmičar možda tamo bacio telo ili ostavio neki trag koji bi mogao da razreši slučaj. Juče se ta potraga proširila i na teritoriju Nemačke, a svi sa nestrpljenjem čekaju da se policija oglasi i objavi za čim se tačno traga, kao i da li je policija pronašla nove dokaze koji bi pomogli da se razreši zločin.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA