Bračni par mesecima sedeo u kući, jednom su otišli u nabavku i zarazili se: Ubrzo ih je korona ubila

Dva člana porodice Garsija nije dobilo bitku, za život Prisiline sestre se i dalje bore

  • 0
Žena, bolnica, devojka, umrla crno-bela Foto - Ilustracija: Pixabay

Ronalda i Jolandu Garsiju, koji su živeli u dolini reke Rio Grande, samo jedan odlazak do prodavnice koštao je života pošto su, nakon samo nekoliko dana od kobne kupovine, preminuli od posledica korona virusa.

Kada je u martu počela pandemija i kada je sve više zemalja krenulo da uvodi blokadu, sredovečni bračni par je odlučio da sam sebi uvede karantin. Nisu napuštali svoje dvorište, a deca su ih prozivala da su pravi "penzosi" jer mesecima nisu izašli iz kuće.

Kada je prvi nalet virusa popustio, oni su sredinom juna odlučili da se malo opuste i zajedno su otišli u kupovinu. I to ne bilo gde, već do bakalnice u komšiluku. Veruje se da je upravo taj izlazak bio koban po njih.

Nekoliko dana kasnije, 28. juna, oboje su prebačeni u bolnicu zbog teških simptoma korona virusa. Nedelju dana kasnije Ronaldovo telo je "počelo da se gasi". Preminuo je 4. jula, a četiri dana kasnije Jolanda je imala srčani udar. Njihova ćerka Prisila uspela je bar da se čuje sa njom.

- Jedino što sam uspela da joj kažem jeste da je tata čeka i da će biti zajedno. Znala sam da oni ne mogu dugo da budu razdvojeni - priča Prisila za CNN.

I ona se sama zarazila brinući o svojim roditeljima pre nego što su prebačeni u bolnicu. Kako nije imala tešku kliničku sliku, naređeno joj je da se zaključa u roditeljsku kuću i da ne izlaze. U njenom domu sa virusom su se borili njen suprug i ćerkica. Srećom, oboje su imali blaže simptome.

Zaraza je samo odjednom buknula poput požara u dolini reke. Prisila sada strahuje i za život svoje sestre, koja je pre nekoliko dana završila na respiratoru.

U dolini je umrlo više od 600 ljudi prema zvaničnim podacima. Međutim, većina smrtnih slučajeva zabeležena je tokom ovog meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA