Rusija već u oktobru kreće sa masovnom vakcinacijom: A evo ko će je prvi i dobiti

Gotovo ceo svet je uključen u potragu za vakcinom, a trenutno se čak 20 potencijalnih vakcina nalazi na kliničkom ispitivanju

  • 16
Vakcina, doktor, pacijent, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ruski zdravstveni zvaničnici pripremaju se za kampanju masovne vakcinacije protiv korona virusa koja će početi u oktobru, saopštilo je Ministartvo zdravlja.

Mediji su preneli izjavu Mihaila Muraškoa koji je rekao da će lekari i nastavnici prvi da prime vakcinu.

Rojters je preneo, citirajući neimenovane izvore, da bi ruska potencijalna vakcina mogla da bude odobrena već ovog meseca.

Ipak, postoje određene sumnje u način na koji Rusi vrše testiranja, a vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči je rekao da se "nada da Rusija, ali i Kina, zaista testiraju vakcinu pre nego što je dopreme bilo kome".

On je rekao da bi SAD trebalo da imaju "bezbednu i efikasnu" vakcinu do kraja ove godine.

Da podsetimo, gotovo ceo svet je uključen u potragu za vakcinom, a trenutno se čak 20 potencijalnih vakcina nalazi na kliničkom ispitivanju.

Muraško je rekao da je Institut Gamaleja završio klinička ispitivanja i da se priprema papirološka registracija ovog leka.

- Planiramo širu vakcinaciju u oktobru - rekao je on,

Ruski naučnici su prošlog meseca navodi da je početna faza istraživanja u tom institutu kompletirana i da su rezultati uspešni.

Video: Ušli smo u crvenu zonu kovid bolnice: Virus nije izmišljen i ova odela ne oblačimo bez razloga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok

    1. avgust 2020 | 20:12

    Neverovatno. Rusi su rekli da će prisiliti samo lekare i starije hronične bolesnike. I to je katastrofa, al ajde... I rekli su da će za ostale biti dobrovoljno davanje vakcine.. A sad odjednom govore da će biti masovno.. Ako je to tačno, onda je ovo još jedna potvrda da duboka drzava i globalisti ne znaju za granice.

  • ljubisaa

    1. avgust 2020 | 19:44

    vakcina se dve god testira na zivotinjma, dve-tri na ljudima i tek onda se pusta u upotrebu

  • buzga

    1. avgust 2020 | 19:49

    amerikanci su vec jednom davali vakcine od kojih je vise umrlo nego od bolesti.i sada njima treba verovati.sra su uradili sa svinjskom gripom, isti taj zapadni svet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA