• 0

Daniel pobegao iz zatvora u Nemačkoj, hapšen u Srbiji i Mađarskoj, sad je opet iza rešetaka

Ponovo je iza rešetaka 18 meseci kasnije

  • 0
Daniel Vojnović

Foto: Polizei Bielefeld

Daniel V., koji je u martu prošle godine pobegao iz nemačkog zatvora Verl, sada 18 meseci kasnije ponovo je završio iza rešetaka u ovom zatvoru.

Nakon odiseje kroz nekoliko evropskih zemalja, odbegli zatvorenik se vraća u zatvorsku ustanovu Verl. Daniel se u pratnji roditelja predstavio u utorak pravosudnim organima.

Time je, piše nemački portal "soester-anzeiger.de", okončano bekstvo dugo skoro godinu i po dana ovog 33-godišnjaka, koji je okvalifikovan kao opasan.

Podsetimo, on je postao poznat javnosti kada je 20. marta 2019. godine pobegao iz pritvora u Nemačkoj prilikom posete roditeljima, u njihovoj porodičnoj kući u Bad Salzuflenu. On se zaključao se u kupatilo svojih roditelja, skočio kroz prozor i pobegao u automobilu svojih roditelja.

Hapšen u Srbiji, pa u Mađarskoj

U međuvremenu, navodi nemački medij, izdržao je zatvorsku kaznu u trajanju od 60 dana u Srbiji nakon što je navodno ukrao automobil njegovog strica i uleteo u tuču. Kada je uhapšen, imao je dva noža i marihuanu sa sobom, kao i ukradeni "ajfon". Iz Srbije je pušten iz pritvora 23. marta ove godine i bio je na slobodi.

Potom je prešao preko kopna u Mađarsku, gde je uhapšen na granici na osnovu evropskog naloga za hapšenje.

U Mađarskoj je bio zadržan do kraja jula. Međutim, pošto Mađari ne znaju za preventivni pritvor kao oblik sprovođenja, pušten je na slobodu, navodi pomenuti medij.

Vratio se kod roditelja, pa u zatvor

Automobilom i verovatno u pratnji poznanika, Daniel je početkom avgusta ušao u Nemačku preko Austrije, javio se roditeljima u Bad Salzuflenu i tamo proveo noć 4. avgusta. Tada se prijavio svojoj advokatskoj kancelariji i tako okončao bekstvo. Vojnović je uhapšen i proveo je jednu noć u policijskom pritvoru.

Nakon identifikacionih mera, u sredu ga je pokupila Kazneno-popravna ustanova Bielefeld-Brackvede i vratila ga u zatvor Verl. Sada je stigao tamo. Prema rečima upravnika zatvora Tomasa Koninga, tamo će prvo biti u karantinu 14 dana zbog korona virusa. Za to postoji posebna soba. Zatim će se preseliti u novu sobu u preventivnom pritvoru Verl.

Upravnik je rekao da će olakšice, koje je Daniel imao prethodnog puta, neće biti nastavljene, jer je upravo njih iskoristio da pobegne. 

U februaru 2015. godine osuđen je na tri godine i osam meseci zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda sa upotrebom poluautomatskog pištolja. Po isteku kazne, u martu 2018. godine bio je u preventivnom pritvoru u Verlu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima