≫ 

Snimak uplašenih mladih Belorusa, sa povredama: Policija ih pred kamerom pita žele li još revoluciju

Beloruska televizija emitovala je snimak na kojem se vide mladi demonstranti, uplašeni i sa povredama

  • 29
Uhapšeni protestanti Belorusija Printskrin: Twitter/@MBKhMedia

Protesti u Belorusiji nastavili su se i u sredu uveče, četvrto veče nakon izbora na kojima je pobedio predsednik Aleksandar Lukašenko, a koje demonstranti i opozicija smatraju nameštenima.

Samo ministarstvo unutrašnjih poslova priznalo je da je policija u gradu Brestu, osim uobičajenim suzavcem, gumenim mecima i šok-granatama, pucala i vatrenim oružjem na protestante koji su na njih krenuli metalnim šipkama, dodvaši da je jedan učesnik ranjen u pucnjavi.

Takođe, ministarstvo je juče sapštilo da je 6.000 protestanata uhapšeno za tri noći protesta. Jutros je saopštilo da je uhapšeno još 700 učesnika tokom noći, čime se ukupni broj popeo na gotovo 7.000 - u zemlji s manje od 10 miliona ljudi.

Sada je beloruska televizija objavila i snimak nekih od uhapšenih demonstranata, od kojih su neki okrvavljeni i s drugim vidljivim povredama. Policajci ih pred kamerom pitaju da li i dalje žele revoluciju, prenosi Index.hr.

Na snimku koji je objavio i analitičar Aleks Kokčarov na Tviteru, vide se mladići i devojke s rukama u lisicama, prvo okrenuti prema zidu, a zatim prema kameri.

- U Belorusiji državna televizija pokazuje očigledno prestravljene uhapšene demonstrante. Verovatno su pretučeni pre javnog obećanja da više neće učestvovati u protestima protiv Lukašenka. Ovo se događa u Evropi 2020. Jednostavno grozno - napisao je Kokčarov uz video.

Snimak je na Tviteru objavio i novinar nezavisnog "Organized Crime and Corruption Reporting Project", Ilija Lozovski.

- Ovo je apsolutno groteskno. Beloruska televizija pokazuje očigledno prestrašene, povređene mlade ljude. "Hoćemo li još praviti revoluciju?" pita ispitivač čiji glas je prerušen. "Nikad više", odgovaraju oni - napisao je Lozovski.

Podsetimo, Lukašenko je, prema službenim rezultatima, osvojio oko 80 posto glasova, a glavna opoziciona kandidatkinja Svetlana Tihanovskaja samo oko 10 posto. Ona je nakon izbora prvo nestala, a zatim pobegla u Litvaniju zbog vlastite sigurnosti.

Video: Da li je primorana ili: Protivkandidatkinja predsednik Belorusije pobegla iz zemlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavke

    13. avgust 2020 | 17:16

    Lukašenko se bori za svoj narod!!! Bravoooo

  • Гаргамел

    13. avgust 2020 | 17:43

    Сад их послати у Сирију ... туристички, да виде резултате револуције (која је прерасла у грађански рат) па у Украјину да виде благостање које је тамо наступило откако су насилно и противуставно срушили легитимно изабарану власт.

  • Sima

    13. avgust 2020 | 17:11

    Upregla se zapadna propaganda da buntovnike proglasi žrtvama, dok takve u svojim zemljama nazivaju huliganima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA