Tihanovskaja spremna da postane lider Belorusije, Lukašenko poručuje: "Neće biti novih izbora"

- Spremna sam da preuzmem odgovornost kako bi se situacija u zemlji smirila - kaže Lukašenkova rivalka

  • 19
Belorusija protesti Svyatlana Tsikhanouskaya Foto: Tanjug/AP

Protivkandidatkinja Aleksandra Lukašenka na predsedičkim izborima, Svetlana Tihanovskaja, izjavila je danas da je spremna da postane nacionalni lider.

- Spremna sam da preuzmem odgovornost i ponašam se kao nacionalni lider kako bi se situacija u zemlji smirila i vratila u normalan ritam - rekla je ona u video poruci objavljenoj na Jutjub kanalu, prenosi TASS.

Ona je istovremeno zatražila oslobađanje svih političkih zatvorenika kao i da se pripremi pravni okvir i uslovi za nove predsedničke izbore koje bi priznala i međunarodna zajednica.

U međuvremenu se oglasio i aktuelni predsednik koji je poručio da neće biti novih predsedničkih izbora, prenosi "Sputnjik".

U Belorusiji već nedelju dana traju protesti zbog predsedničkih izbora na kojima je pobedu proglasio Aleksandar Lukašenko, koji je osvojio više od 80 odsto glasova.

Tihanovskaja je na tim izborima osvojila oko 10 odsto glasova, ali je nakon njih pobegla u Litvaniju.

Video: Oklopna vozila i hapšenja posle izbora u Belorusiji: Minsk žarište sukoba policije i demonstranta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    17. avgust 2020 | 11:03

    Kako se po svetu pravi haos, lažnim informacijama,NATO sada ratuje na drugi način,dezinformacija,lažima kao i pre bombardovanja Srbije...sada pišu da vojska Srbije u Belorusiji...u Srbiji bi hteli vlast, a nemogu proći cenzus od 3%, tako i u Belorusiji gde je scenario kao i u Ukrajini,sada će ubijati demonstrante tako da vlast bude kriva,sve je to već viđeno,propaganda,mediji su najmoćnije sredstvo za rušenje vlasti i proizvodnje haosa...

  • Aleksandar

    17. avgust 2020 | 17:00

    Vreme je za ponovno ujedinjenje Rusije i Belorusije.To je isti narod. Kad se ujedinila Istočna i Zapadna Nemačka zašto nebi Rusija i Belorusija.

  • Lala

    17. avgust 2020 | 14:54

    Pa ako je toliki patriota zasto nije ostala sa svojim narodom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA