Poruka Lukašenku iz Nemačke: "Demonstracije protiv lažiranih izbora"

Frank Valter Štajnmajer je rekao da poštuje hrabrost demonstranata

  • 31
Belorusija, Minsk, protesti Nemile scene na protestima u Minsku, Foto: Tanjug/AP

Nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer pozvao je danas vojsku u Belorusiji da ne bude nasilna prema demonstrantima koji protestuju protiv, kako je rekao, lažiranih predsedničkih izbora.

- Pozivam belorusku vojsku da ne čini greh protiv svog naroda koristeći silu - rekao je Štajnmajer, prenosi Rojters.

On je rekao da poštuje hrabrost demonstranata i pozvao beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da pristane na dijalog sa njima jer, kako je naveo, "Belorusi zaslužuju solidarnost i podršku".

Video: Policijci u Minsku spustili štitove, devojke poletele da ih zagrle

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    17. avgust 2020 | 12:23

    Hilerov sin im daje podrsku da li je moguce pisao sam ja nisu samo AFD nacisti ima ih u armiji,na ulici,sportu a ovo medju politicarima da ih ima ne pise se nemcima dobro,neznam zasto ne prosetaju pored lagera Lidl,edeka,aldi kada im dolazi busic I kupi hranu sa isteklim rokom I nose u prodavnice mozda u pola cene prodaju siromasnima neka pogledaju da im beskucnici spavaju pored kontajnera,neka obidju barake I siromadne zive u 12 qm neka pogledaju koliko imaju neosiguranog stanovnistva sami su juce ujutru izjavili e sada ce na penzionere I njihove penzije od nove godine udariti porez pa I na one sto imaju 200 € pricaju prico o drugima gde nema beskucnika gde skoro svi rade gde nema kriminala zasto to svom narodu ne napisu

  • Nale

    17. avgust 2020 | 12:09

    Odmah se znalo da je baba Angela umešala prste.Nemcima ne smeta što se ona skoro dve decenije nalazi na mestu kancelara, ali im Lukašenko smeta.

  • W

    17. avgust 2020 | 11:31

    Poruka Lukašenka Nemcima-nemoj da vam opet dođe Beloruski Front:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA