≫ 

"Ne pominjite mu Ruse": Otkriveno kako je Tramp pobesneo na pitanje o Putinu

- On ne obraća pažnju na pretnju, nije fokusiran na realnost - kaže zvaničnik koji je u predsedničkoj trci podržao Džoa Bajdena

  • 2
Vladimir Putin, Donald Tramp Donald Tramp i predsednik Rusije Vladimir Putin, Foto: Guliver/Chris McGrath/Getty Images

Bivši zvaničnik Odeljenja za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država (Department of Homeland Security) otkrio je da im je rečeno da ne govore o Rusiji sa predsednikom Donaldom Trampom, koji je “besneo” kada su mu savetovali iz kabineta da radi na prevenciji mešanja Moskve u predsedničke izbore.

- Bukvalno nam je rečeno: “Ne pominji pitanja vezana sa Rusijom pred predsednikom. To bi bilo kontraproduktivno” - rekao je Majls Tejlor, koji je podržao Džoa Bajdena u predsedničkoj trci.

- U 2018. godini bilo je jasno da je pretnja broj jedan po nacionalnu bezbednost mogućnost da Rusi ponovo urade ono što su učinili 2016. godine na predsedničkim izborima. Ono što biste želeli jeste da predsednik javno izađe i kaže: “Bolje bi bilo da se Rusija ne petlja u izbore inače će biti posledica”. Predsednik (Tramp) nije želeo to da uradi - kazao je Tejlor za CNN.

Štaviše, prvi čovek Amerike je prema njegovim rečima “besneo” kada bi neko predložio da se uradi nešto po tom pitanju.

- Nismo mogli da ga ubedimo da se fokusira na to. Sekretar Odeljenja za nacionalnu bezbednost bi ga pozvao kako bi pričali o tome, pokušao je da organizuje sastanak u vezi toga - tvrdi nekadašnji zvaničnik te institucije.

Kako kaže Tejlor, na jednom sastanku na kome je trebalo da bude reči o američkim okruzima kojima prete potencijalne “izborne pretnje”, predsednik je želeo da priča “o tome u koliko okruga je u 2016. godini pobedio”, prenosi Independent.

- On ne obraća pažnju na pretnju, nije fokusiran na realnost. U ovom trenutku, vreme je da stavimo naciju na prvom mestu ispred partijske pripadnosti i nadam se da će drugi republikanci to da urade - objasnio je Tejlor.

Komitet za informacije Senata SAD, koga čine predstavnici demokrata i republikanaca, objavio je juče izveštaj od 1.000 strana u kome se navodi da je Trampova administracija sabotirala istragu ove ustanove i da je prihvatila 2016. godine pomoć Rusa.

Video: Predsednik SAD ima apsolutnu moć: Tramp u burnoj raspravi na konferenciji

(M. Lj)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA