Baku proglasili mrtvom, ona "oživela" u mrtvačnici: Rođaci pokreću tužbu, lekar suspendovan

Žena je navodno pala kada je pokušala da se skloni sa stola u mrtvačnici i pobegne

  • 4
Les, mrtvak, mrtvacnica, mtrav covek Foto-ilustracija: Shutterstock

Zinaida Kononova (81) proglašena je mrtvom nakon operacije creva u Rusiji. Njena porodica je obaveštena i počela je da planira sahranu, a telo je prebačeno u mrtvačnicu u okružnoj bolnici u Goršenčenskaju 14. avgusta oko jedan sat posle ponoći. Skoro sedam sati kasnije, u osam ujutru, radnica mrtvačnice je "doživela šok" kada je baku zatekla ispruženu na podu.

Žena je navodno pala kada je pokušala da se skloni sa stola u mrtvačnici i pobegne, piše Dejli star.

Vozač hitne pomoći čuo je buku kada je ulazio u zgradu i kaže da je "uplašena" radnica mrtvačnice govorila "bako lezi, bako, budi mirna". Pomislio je da je radnica "poludela", ali je onda video kako penzionerka hvata ženu za ruku i traži pomoć. Zinaida je tada prebačena na intenzivnu negu.

Kako je kasnije ispričala njena nećaka Tatjana, Zinaida je 15 minuta bila klinički mrtva, a onda se jednostavno "vratila sa onog sveta".

- Prvobitno me nije prepoznala i nije se sećala operacije, ali je govorila o starom problemu sa kolenom - ispričala je Tatjana.

Lekar i anesteziolog kasnije su priznali da su Zinaidu poslali u mrtvačnicu sat i 20 minuta nakon što je proglašena mrtvom, umesto dva sata kako nalažu pravila.

Penzionerka se sada nalazi u Kursku na lečenju, a Roman Kondratenko, šef bolnice, suspendovan je dok traje istraga jer rođaci planiraju da tuže bolnicu.

Video: Jezivo: Španci prave od klizališta mrtvačnicu za žrtve korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    19. avgust 2020 | 18:00

    Tužiće lekare?! Šio mi ga Đura. Kao da je baba prva osoba koja se probudila iz kliničke smrti.

  • Lucy Ch

    19. avgust 2020 | 17:47

    Neće valjda da ga optuže za ubistvo sa predumišljajem,jer onda će u komentarima Srbi da traže doživotnu ili smrtnu,za druge i neznaju.

  • Hj

    19. avgust 2020 | 19:10

    Zato i postoji mrtvacnica 48h.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA