≫ 

Odjekuju eksplozije na Filipinima: Poginulo 5, ranjeno najmanje 17 osoba

Niko još nije preuzeo odgovornost, ali se smatra da su napad izveli ekstremisti Abu Sajafa

  • 0
Filipini, Manila, tržni centar, talačka kriza Ilustracija Foto: Tanjug/ AP

Danas su u gradu Džolo na jugu Filipina odeknule eksplozije bombi u kojima je poginulo najmanje pet, a ranjeno 17 pripadnika vojske i civila uprkos veoma strogim merama koje su prethodno bile uvedene zbog strahovanja od napada islamskih ekstremista, pripadnika organizacije Abu Sajaf.

Vojni izvori navode da su petorica vojnika izgubila živote u prvoj eksploziji, bez dodatnih detalja o napadu, preneo je AP, a javlja Tanjug. 

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj akt teororizma, ali se smatra da su napad izveli ekstremisti Abu Sajafa jer je ova teroristička grupa i ranije izvodila terorističke akcije u regionima u kojima je aktivno prisutna.

Filipinska vojska već nekoliko meseci je u ofanzivi protiv pripadnika ove organizacije koja je sledbenik Islamske države, a koju su SAD stavile na crnu listu zbog prethodnih terorističkih akcija.

Osim podmetanja bombi, pripadnici Abu Sajafa i njihov lider, do nedavno odmetnuti Abduldžihad Susukan, redovno su kidnapovali i ubijali taoce među kojima su bili i Filipinci, i turisti iz inostranstva.

Susukan je trenutno u zatvoru gde čeka na suđenje zbog optužbi za veliki broj ubistava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA