≫ 

Užasan propust u potrazi za dečakom koji je pronađen raskomadan: Dron načinio jezive snimke

Dron vatrogasnih službi navodno je snimio telo majke dan nakon što je prijavljen nestanak nje i dečaka

  • 1
Viviana Parisi Foto: Facebook/DANIELE MONDELLO

Italijanska policija i dalje pokušava da rasvetli misteriju smrti Vivijen Parizi i njenog sina Giolea (4) čije je telo pronađeno na Siciliji prošle sedmice nakon 16 dana potrage.

Nestanak majke i dečaka prijavljen je 3. avgusta, nakon što se nisu vratili kući pošto su, navodno, otišli da malom Gioleu Vivijen kupi cipele. Ona je suprugu Danijelu rekla da ide u grad Milazo, ali je poslednji put viđena nedaleko od Palerma, kada joj se izgubio svaki trag. Njeno telo unakaženo do granice neprepoznatljivosti pronađeno je tek posle pet dana u šumi kraj regionalnog puta, sprženo kraj stuba dalekovoda.

Spasiocima je bilo potrebno još 11 dana da pronađu telo mališana. Ono je otkriveno 400 metara dalje, takođe u veoma lošem stanju.

Svi dokazi do sada su upućivali na to da je Vivijen u trenutku nervnog rastrojstva ubila sina, a potom izvršila samoubistvo skokom sa dalekovoda. Međutim, novi detalji koji su isplivali na videlo bi mogli da otkriju da li je dečak možda bio pošteđen, te da su ga ubile životinje, a ne majka.

Naime, pojavio se snimak drona vatrogasnih službi, koji je nastao 4. avgusta, a na kom se jasno vidi kako je snimljeno telo nesrećne Vivijen. Ipak, vatrogasci, koji su takođe bili uključeni u potragu ovaj snimak izgleda nisu detaljno pregledali, pa je njeno telo pronađeno tek četiri dana kasnije, 8. avgusta u stanju raspada i to zahvaljujući psima tragačima iz vatrogasne brigade.

Sada policija i tužilaštvo danonoćno pregledavaju snimke iz drona, ne bi li na snimku pronašli i telo dečaka...

Novi snimak je probudio sumnju kod javnosti da je dečak 4. avgusta možda i dalje bio živ, te da bi danas bio sa svojim ocem da je neko lepo pogledao snimak i pronašao dete. S obzirom na to da porodica tvrdi da je Vivijen previše volela dečaka da bi mu naudila, Italijani misle da je Vivijen ostavila dete u šumi i otišla da skoči, a da je mališan stradao tako što su ga napale divlje životinje.

Snimak nisu ni predali tužiocu

Telo Vivijen je naime pronađeno na istom mestu na kom ga je dron snimio dan nakon nestanka u 10.15 časova. Stvar se dodatno zakomplikovala kada je ustanovljeno da snimci koje je napravio dron, a na kojima se vidi telo Vivijen, uopšte nisu ni dostavljeni tužiocu koji vodi ovaj slučaj.

Šef vatrogasne brigade nije želeo medijima da komentariše činjenicu da snimci tela nisu dostavljeni. Istražitelji su, naime, saznali da je dron snimio Vivijen tek 20. avgusta, kada su forenzičari detaljno pregledali snimak. Nakon ovoga, porodica tragično stradalog dečaka je tražila da se pokrene odvojena istraga, kako bi se ustanovilo da li je bilo propusta u potrazi za nestalim mališanom.

Sada se pregleda još 16.000 snimaka koje je dron napravio ne bi li se saznalo da li se na njima vidi i Gioel.

Kada se saznalo za propust spasilaca, državni tužilac je stao u zaštitu Vatrogasne brigade. Međutim, juče je čitavu krivicu prebacio na njih govoreći da su čitavom potragom rukovodili policijski i vatrogasni organi i da tužilaštvo sa tim nema nikakve veze.

- Mi smo već 13. avgusta zahtevali da nam dostave snimke tih dronova kako bismo ih sami pregledali ne bismo li pronašli nešto što bi nam pomoglo u istrazi i kako bismo konačno rasvetlili šta se dogodilo kobnog dana - rekao je tužilac.

Video: Devojčicu na dušeku odnela struja, našli je na otvorenom moru kako vrišti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. avgust 2020 | 17:43

    U Palermu prose kao u domu za vesanje , cetvoro ociju treba otvoriti ... Inace vas pojede mrak ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA