≫ 

"Putinov kuvar" se zakleo da će da upropasti Navaljnog: "Jedino ako umre neću ga progoniti"

- Odložiću to na neodređeno vreme, a onda ću sebi priuštiti to zadovoljstvo - kaže Progožin

  • 2
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni / Foto: Tanjug/AP

Ruski biznismen Jevgenjij Progožin, poznat po nadimku “Putinov kuvar”, zakleo se da će finansijski da upropasti opozicionara Alekseja Navaljnog, koji se nalazi na lečenju u Berlinu posle navodnog trovanja.

Progožin, čija kompanija Konkord radi ketering u Kremlju, kazao je da će tražiti od Navaljnog da plati oko 998.000 evra koje duguje za štetu jednoj kompaniji. On je istakao da je sam pokrio taj dug, kako bi Navaljni njemu lično dugovao novac i zakleo se da će finansijski da ga upropasti.

- Nameravam da toj grupi ljudi bez skrupula da skinem i odeću i obuću - kazao je Progožin i dodao da ako Navaljni umre, da ga "neće progoniti na ovom svetu", prenosi "Dejli mejl".

- Odložiću to na neodređeno vreme, a onda ću sebi priuštiti to zadovoljstvo - dodao je ovaj biznismen i objasnio je da će moći pravno da goni Navaljnog prema zakonu ukoliko taj opozicionar preživi.

Ruski sud je u oktobru prošle godine naredio da Navaljni, njegov saradnik Ljubov Sobol i Antikorupcijska fondancija koju je osnovao mora da plati oko 998.000 evra kompaniji “Moskovski školnik” koja pravi školske večere. Do slučaja je došlo posle video istrage u kojoj je fondacija navodno otkrila da kompanija drži monopol na tržištu, kao i da je nekoj deci pozlilo zato što je hrana bila loša.

Ovo preduzeće dovođeno je u vezu sa Prigožinom, ali je on poricao da je vlasnik te kompanije. Navaljni je u julu zatvorio fondaciju kako bi izbegao plaćanje kazne koju je sud odredio.

Ranije su se pojavile informacije da Progožin finansira “Vagner”, privatnu vojsku sačinjenu od plaćenika, ali je on to demantovao.

Podsećanja radi, Navaljnom je naglo pozlilo prošle nedelje tokom leta iz Tomska za Moskvu, te je pilot morao vanredno da sleti u Omsku jer se stanje tog političara drastično pogoršalo. On je odmah prebačen u bolnicu, a njegovi saradnici su tada tvrdili da je otrovan kada je popio čaj na aerodromu u Tomskom.

Nemački lekari su stigli u taj grad u Sibiru, a zatim su u ga u subotu transportovali u Berlin na dalje lečenje. Stručnjaci u toj bolnici posle testova su utvrdili da je Navaljni otrovan, ali ruski lekari smatraju da to nije istina.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proka

    27. avgust 2020 | 11:42

    Podsećanja radi, taj Navaljni je marioneta švaba za koje će na svaki njihov mig izmišljati svakojake laži da okleveta svoju zemlju.

  • Dik

    27. avgust 2020 | 11:40

    ... ovog levo, nemojte slučajno da pozovete na Slavu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA