≫ 

Čuveni žigolo stiže do prosjačkog štapa: Evo kako se sa "damama noći" dovija "u vreme korone

Jišan je ostala bez posla koji joj je u periodu od dve nedelje donosio 2.400 dolara

  • 1
Prostitutka Foto ilustracija: Shutterstock

Pandemija korona virusa uticala je na celokupan način života u svetu. Opasni virus koji je do sada odneo preko 830.000 života zatvorio je granice i uticao na brojna zanimanja.

Među onima koji su se našli na udaru su i seks radnici, koji zbog novih mera i pojave korona virusa moraju da se dovijaju na različite načine kako bi preživeli.

Li Jišan je samohrana majka dvogodišnjeg deteta sa Tajvana, koja radi kao hostesa u baru za karaoke i masažu. Kako bi zauzdale širenje korona virusa, vlasti u toj državi donele su propise u aprilu da se zabranjuje rad ove industrije, pošto je otkriven korona virus kod jedne od hostesa.

Jišan je ostala bez posla koji joj je u periodu od dve nedelje donosio 2.400 dolara.

- Radimo u ovoj industriji da bismo mogli da preživimo. Nijedna žena ne želi da joj neko mazi butine 250 dana u godini. Nije fer da nam država uništava posao - navodi ova žena.

Kako kaže u razgovoru sa BBC, ona prodaje puding putem interneta kako bi preživela i izdržavala dete.

- Pozvala sam prijatelje iz bara u kom radim i sa Fejsbuka da postanu fanovi moje stranice. Te iste noći dobila sam 12 narudžbina za puding. To je mnogo manje nego što sam nekada zarađivala. Nekada sam uzimala 20 dolara po satu, sada mi je za tu sumu potrebno celo veče - objasnila je Jišan.

- Pokušavam da pređem u drugi stan kako bih smanjila kiriju. Takođe, otpustila sam dadilju, a raspitujem se za pomoć koja država nudi ljudima poput nas. Vlasti traže više dokumenata za moju prijavu. Kontaktirala sam bar, ali je menadžer odbio da mi ih da. Kazao je da samo “obične” mušterije dolaze u karaoke bar i da će pokušati da mi nađe posao. Nije li ovo gore od borbe sa pandemijom? - pita se samohrana majka.

Markos služi siromašnima ručak i večeru

Situacija u Argentini, međutim, nije toliko drugačija. Organizovana prostitucija je zabranjena, ali je dozvoljeno građanima da plaćaju za seks. Pandemija koronavirusa drastično je i ovoj zemlji uticala na smanjenje mušterija kada je reč o seks uslugama.

O tome priča Markos, koji već neko vreme radi kao poslovna pratnja. Kako kaže, mora da krši restriktivne mere kako bi preživeo.

- Počeo sam da se bavim prostitucijom sa 18 godina i važim za jednu od popularnijih pratnji u Kordobi. Pre zatvaranja države, mogao sam sebi da obezbedim luksuzan život - išao sam u šoping i jeo hranu koju volim. Međutim, sada se hranim u nacionalnim kuhinjama - kaže Markos.

- Iako je predsednik Argentine pokrenuo program koji dozvoljava stanarima dodatno vreme da plate kirije a sprečava vlasnike nekretnina da ih izbace na ulicu, i dalje moram da radim kako bih izmirio druge troškove - dodao je on.

Kako kaže, zabrinut je za svoje zdravlje, kao i zdravstveno stanje njegovih klijenata.

- Uplašen sam, ali moram da zaradim novac. Kada se klijenti cenkaju sa mnom, moram da spustim cenu. Ranije sam zarađivao 135 dolara dnevno, a sada jedva da mogu da zaradim toliko za ceo mesec - rekao je Markos.

On smatra da su mnogi seks radnici u težoj situaciji.

- Počeo sam da radim kao volonter kada su uvedene restriktivne mere. Radimo u smenama i pomažemo ljudima tako što im služimo ručak i večeru svaki dan. Podržavam zajednicu, jer verujem da ako nekome pomogneš, to ti se vrati - objasnio je Markos.

Lata traži pomoć države

Lata (30) iz Indije radi kao prostitutka u Nju Delhiju između osam i devet godina, i ima troje dece. Iako posao kao seks radnika nije zabranjen, striktno je zabranjena organizovana prostitucija.

- Šminkale bi se oko 19 časova, a onda smo kod “Murja hall” čekale mušterije. Ako bi klijent došao, mi bismo pevale pesme. Mušterije bi onda možda pitale da li bismo spavale sa njima. Tražile bismo 40 do 50 dolara unapred za seks - kaže Lata.

Indija je 24. marta uvela potpunu zabranu kretanja kako bi obuzdala širenje koronavirusa, te su propali poslovi u tom delu grada koji je poznat po prostituciji.

- Sve smo samo sedele kući, niko nije imao novac. Država nam ne pomaže, dok nam nevladine organizacije nabavljuju osnovne potrepštine - priča ova 30-godišnjakinja i navodi da pokušava da napusti ovu delatnost tako što kuva za siromašnu decu.

- Naša kuhinja zove se “Maitri Meals”, a “maitri” u prevodu znači “ljubav”. U početku sam bila sumnjičava da li će ljudi prihvatiti hranu koju pravimo mi, prostitutke. Međutim, ljudima se svidela naša hrana i prihvatili su je sa ljubavlju - dodala je ona.

Video: Dostava hrane u toplesu: Jedinstveno rešenje striptiz kluba u Portlandu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA