≫ 

Lukašenko ponovo zgrabio kalašnjikov: Naoružan čeka demonstrante ispred predsedničke palate

Predsednik Belorusije ponovo je izašao naoružan do zuba

  • 24
Lukašenko od političkog komesara do predsednika Pixabay/Getty images

Širom Belorusije i danas se održavaju veliki protesti opozicije koja traži poništavanje predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko. Demonstranti su se okupili i na Trgu nezavisnosti u Minsku, a zatim prešli na Aveniju pobednika.

Vlast je zabranila ovo okupljanje, što je dovelo do sukoba demonstranata i policije, i to nedaleko od Palate nezavisnosti koju koristi predsednik Aleksandar Lukašenko.

Natalija Eismont, portparolka Lukašenka je na pitanje ruske agencije RIA Novosti o tome gde se nalazi predsednik države Aleksandar Lukašenko i prati li šta se dešava u Minsku na protestu opozicije odgovorila fotografijom.

Ona je naime poslala fotografiju na kojoj se vidi kako Lukašenko naoružan stoji ispred Palate.

Izvori bliski portparolki predsednika tvrde da je fotografija nastala danas oko 16 časova, dok se veliki broj ljudi približavao palati.

Takođe, kao javljaju RIA Novosti, pred palatu su dovezena i četiri oklopna vozila. Nakon toga su navodno vozila sklonjena, a policija koja je ostala da čuva palatu poručila je demonstrantima da idu kući.

Međutim, demonstrante je od rezidencije oterala jaka kiša. Ubrzo su krenula da se povlače i oklopna vozila.

Podsetimo, Lukašenko je takođe usnimljen kako sa automatskom puškom nadgleda demonstrante. On je u rezidenciju stigao naoružan, a već po izlasku iz helikoptera je držao kalašnjikov u ruci.

Video: Protesti ispred Lukašenkove rezidencije, on iz helikoptera izašao sa puškom u ruci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    30. avgust 2020 | 19:07

    LUKASENKO !!!NEDAJ SE NATO OKUPATORIMA !!! BRACO RUSI BRANITE SE SVIM SREDSTVIMA OD NATO MONSTRUMA KOJI SU NAMA SRBIMA VADILI ORGANE I TRGOVALI ORGANIMA ZAKLANIH SRBA!!!!

  • Pavke

    30. avgust 2020 | 18:54

    ŽIVEO LUKAŠENKOOOO!!!!

  • Aca

    30. avgust 2020 | 19:55

    Ziveo brat borac za svoju drzavu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA