≫ 

Tramp brani tinejdžera ubicu: "Pa, bio bi mrtav da nije pucao"

Maloletnog ubicu iz Kenoše branio predsednik SAD

  • 4

Predsednik SAD Donald Tramp stao je juče u odbrana Kajla Ritenhausa (17) koji se tereti da je ubio dvoje ljudi na protestima u Kenoši u Viskonsinu.

Tramp je na konferenciji za medije rekao da bi tinejžer "bio ubijen da nije pucao".

Predsednik se ponašao kao Ritenhausov advokat i objasnio da je, na osnovu snimaka koje je video, zaključio da je tinejdžer delovao u samoodbrani.

- To je bila veoma zanimljiva situacija. Pokušao je da beži od njih, pretpostavljam, bar je tako izgledalo. Potom je pao i oni su ga brutalno napali - rekao je Tramp.

Predsednik je konstatovao da je "klinac bio u velikoj nevolji".

- Verovatno bi ga ubili - zaključio je prvi čovek SAD.

Snimak, koji je Telegraf.rs ranije objavio, pokazuje kako je Ritenhause automatskom puškom upucao momka koji mu je prilazio dok je sedeo na zemlji. Navodno je momak krenuo na njega kada je video da mu je ubio dvojicu prijatelja. Optuženi tinejdžer je pucao iz puške za koju nije imao dozvolu.

- Moram da naponem da je ovaj slučaj i dalje pod istragom - objašnjavao je Tramp dan uoči njegovog putovanja u Kenošu, gde su prošle nedelje izbili protesti nakon što je policija ispalila sedam hitaca u Afroamerikanca Džejkoba Blejka, i to naočigled njegove dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    1. septembar 2020 | 15:59

    Boze me sacuvaj sveznalica koji sve razumeju i sve znaju... Prvo nije tacno da je oruzje u ilegalnom posedu nego je uredno registrovano sa ATF agencijom na njegovo ime nakon FBI kriminalne provere. Drugo on se povlacio kada je napadnut VATRENIM oruzjem, skateboardom, palicama, rukama i nogama te su mu pokusali oduzeti oruzje urlajuci kako ce ga ubiti! Razoruzao je jednog od napadaca tako sto mu je pucao u ruku u kojoj mu je bio pistolj marke "GLOCK" koji je pronadjen na licu mesta napada!!! Cinjenica je da je mladic postupio neverovatno stalozeno i pucao iskljucivo u neposredne napadace!!! 100% CISTA SAMOODBRANA Ne padajte na senzacionalisticke naslove i lazna izvestavanja CNN-a i slicnih. Njihovo izvestavanje kao i vecina priloga je cista izmisljotina za dnevno politicke potrebe. Postroji gomila intervjua sa manjinskim pripadnicima koji sami govore o tome da je sve samo politicka predstava kako bi izbacili Trampa iz bele kuce. Oni sami upiru prstom u lazove kao sto je Lebron Jejms. Kuka kako je jadan sa svim njihovim stotinama miliona discriminisan kao i jadna Misel Obama ili Opra. Sto neko mene ne diskriminise tako? Ne mene su zaustavili na ulici da mi objasne kako treba da se izvinem i gorko pokajem sto nisam pripadnik zato sto sam pogresne boje koze te da sam duzan platiti restituciju zbog toga sto su bili robovi? Ja rekoh a ko ce meni da plati za 500 godina pod Turcima? Blago teleci pogled i pitanje a ko su Turci?

  • FUT

    1. septembar 2020 | 12:01

    Rasistička država od vrha do dna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA