Rusi otkrili kada će vakcina protiv korona virusa stići u Srbiju i u druge zemlje

Gintsburg je istakao da su u toku pregovori o obezbeđivanju tehnologije za tri do pet zemalja koje žele da proizvedu vakcinu

  • 12
Vakcina, Rusija, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Direktor naučno-istraživačkog instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" u Rusiji Aleksandar Gintsburg izjavio je da nema planova da se ruska vakcina protiv korona virusa učini dostupnom drugim zemljama u narednih godinu dana, sve dok rusko stanovništvo ne bude vakcinisano, prenosi TAS.

- Koliko ja razumem iz razgovora sa članovima Ruskog fonda za direktna ulaganja, koji se bavi ovim pitanjem, izvoz vakcine nije planiran u narednih 12 meseci, sve dok naša populacija ne bude vakcinisana - izjavio je Gintsburg.

Međutim, on je rekao da su u toku pregovori o obezbeđivanju tehnologije za tri do pet zemalja koje žele da proizvedu vakcinu.

Rusija je 11. avgusta postala prva zemlja koja je registrovala vakcinu protiv korona virusa pod nazivom "Sputnjik V", a ovu vakcinu razvio je institut "Gamaleja".

Za koga je vakcina obavezna?

Svi koji su imali blagi oblik COVID-19, kao i oni koji su bili zaraženi, ali nisu ispoljili nikakve simptome bolesti, moraće da budu vakcinisani, izjavio je za TAS direktor ruskog naučno-istraživačkog instituta "Gamaleja" Aleksandar Gintsburg.

Gintsburg tvrdi da stručnjaci još nemaju dovoljno informacija na osnovu kojih bi mogli da zaključe koliko dugo traje imunitet kd osoba koje su bile zaražene korona virusom

- Moraćemo da sačekamo još šest meseci - dodao je on.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    1. septembar 2020 | 21:07

    Ako treba ja cu je prvi da isprobam probao sam njihovu vodku nista mi nije bilo.

  • Laki

    1. septembar 2020 | 21:05

    Hvala ruskoj braci koji se o nama brinu .

  • PETAR 1

    1. septembar 2020 | 22:00

    Nadajmo se da sto pre stigne u nase bolnice da nas spasu od ove opake bolesti,hvala vam braco Rusi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA