U prenatrpanom migrantskom kampu Morija testiranje na korona virus, do sad 17 obolelih

Medicinski timovi su u kampu dosad izvršili 1.600 testova

  • 1
Kamp Morija Lezbos Grčka migranti Foto: Tanjug/AP

U migrantskom kampu Morija na grčkom ostrvu Lezbos u toku je testiranje na korona virus i praćenje kontakata zaraženih, a na taj način je do sada registrovano 17 slučajeva COVID-19.

Jedan sredovečni Somalijac nedavno je potvrđen kao prvi slučaj korona virusa u kampu Morija, a epidemiološku situaciju u tom objektu otežava izrazita prenaseljenost, budući da je on predviđen za smeštaj najviše 2.800 ljudi, a da se u njemu trenutno nalazi 12.500 migranata.

Prema navodima grčkih vlasti, medicinski timovi su u kampu dosad izvršili 1.600 testova, a tokom narednih nekoliko dana uslediće još 400.

Kako izveštava AP, kamp će zbog pojavljivanja korona virusa do 15. septembra biti u karantinu, a o zabrani ulaska, odnosno izlaska, stara se i policija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    8. septembar 2020 | 17:31

    ne mogu da verujem kakve prevare pa tu je leglo zaraze ti ljudi se ne kupaju mesecima nemaju vodu ni za ličnu higijenu wc i ne postoji svi zajednički u 3 - 4 na njih nekoliko stotina a možda i više od hiljadu sobe vlažne prokisnjavaju pa kad prođeš u selo pored stale oseća se smrad tako i pored njih isto odela ne peru ne menjaju ruke jednom u nedelji ako se umiju i operu i neko će mi reći pa oni svi zdravi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA