≫ 

Ursula fon der Lajen: Zapadni Balkan je deo Evrope, a ne stanica na "Putu svile"

Predsednica Evropske komisije održala je svoj prvi govor o "Stanju EU"

  • 6
Ursula fon der Lajen Foto: Tanjug/AP

Poverenje je osnova svakog jakog partnerstva, a Evropa će uvek biti spremna da izgradi jaka partnerstva sa najbližim susedima, počev od Zapadnog Balkana, kaže predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Ursula fon der Lajen je u svom prvom govoru o "Stanju EU" naglasila važnost odnosa i pozvezanost EU i Zapadnog Balkana.

- Budućnost celog regiona leži u EU. Mi delimo istu istoriju, istu sudbinu - poručila je fon der Lajen.

Ona je istakla da je Zapadni Balkan deo Evrope, a ne stanica na "Putu svile".

U svom govoru pred Evropskim parlamentom ocenila je da je istorijska odluka EU da se otvore pristupni pregovori sa još dve zemlje iz regiona.

Fon der Lajen najavljuje da će Komisija uskoro predstaviti i ekonomski paket za oporavak Zapadnog Balkana, koji će se fokusirati na regionalne investicione inicijative.

Video: Fale svastike i podignute desnice! Merkel u Brisel ispratila predsednicu EK

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    16. septembar 2020 | 12:51

    To treba delima prema Srbiji i pokazati! A ne bombardovati, ucenjivati, stalno uslovljavati i pritiskati kao i podrivati legalno izabrane vlade i predsednike, imati dvostruke aršine, terati Srbe na autonacionalizam i autošovinizam i otimati im vekovne teritorije. I zapamtite! Dok se ne reši Srpsko pitanje na Balkanu ni vi mira nećete imati!

  • Pera

    16. septembar 2020 | 11:50

    A bombardovanje 1999 jel to evropa? Da su nas hteli bili bi u rvropi a sad kad kina napreduje i pomaze hteli bi da nas zaustyve ne zbog nas vec zbog kine! Primili su iz jugoslavije teritorije koje su za vreme rata fasisticke a napali nas antifasiste cime se evropa identifikuje kao skedbenik fasizma s tim sto nemci nisu tvorci fasizma vec tajno drustvo iz londona i tdk u svetu predstoi udar istine o mnogocemu pa i o fasizmu.

  • Mira

    16. septembar 2020 | 13:39

    Sve će nju da pitamo sta je evropa a sta put svile!! Srbija ce svakako da gleda svoj profit I svoje dokazane prijatelje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA