≫ 

Vojska Venecuele oborila avion iz SAD pun droge

- I dalje smo u stalnoj pripravnosti, nadgledamo naš vazdušni prostor kako bismo sprečili da se koristi za nezakonitu trgovinu drogom iz Kolumbije - navode zvaničnici

  • 2
Avion, droga, Australija, kokain Foto: Facebook/Niutron Precision

Vojska Venecuele oborila je avion registrovan u Sjedinjenim Američkim Državama koji je prevozio drogu, objavio je ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol.

On je na svom Tviteru napisao da se to dogodilo u utorak, a avion je oboren nakon ilegalnog ulaska u venecuelanski vazdušni prostor u provinciji Zulia, u blizini granice sa Kolumbijom.

Kako je rekao, nakon što su ilegalnu letelicu otkrili radari Sveobuhvatne vazdušno-kosmičke odbrane, oružane snage Venecuele su aktivirale sve protokole utvrđene Zakonom o kontroli sveobuhvatne odbrane vazdušnog prostora.

- I dalje smo u stalnoj pripravnosti, nadgledamo naš vazdušni prostor kako bismo sprečili da se koristi za nezakonitu trgovinu drogom iz Kolumbije, koja je najveći proizvođač kokaina na svetu - napisao je Reverol.

Incident od utorka drugi je od 8. jula, kada su borbeni avioni uništili još jedan avion sa američkim registracijskim brojem dok je ulazio u vazdušni prostor Venecuele, a mesec dana pre toga, vojska je uništila još jedan privatni avion krcat drogom, prenosi portal Sputnjik.

Kako se navodi, vojska Venecuele je opremljena najnovijom ruskom vojnom opremom, uključujući PVO sistem S-300, koji ima radar velikog dometa, kao i borbeni avioni Suhoj Su-30, koje je ta država kupila pre nego što je Vašington stavio embargo na prodaju vojne opreme Karakasu dvehiljaditih godina.

Video: Prinudno sletanje: Avion za koji se sumnja da je prevozio drogu, izgoreo nasred auto-puta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČUKAM

    18. septembar 2020 | 07:46

    Zato hteli ameri da promene predsednika, da im ne obaraju avione pune narkotika, skupo je to.

  • Milorad Vujicic

    18. septembar 2020 | 13:06

    Najveci dileri droge jesu Amerikanci.Samo u Avganistanu su utrostrucili proizvodnju .Otimaju tudje crno zlato decenijama.Krse sve zakone UNa i prave ljude sirotinjom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA