Drama na moru: Janos u Mediteranu zatekao brod sa preko 50 migranata, spasioci ne mogu do njih

Jak vetar otežava situaciju na otvorenom moru

  • 0
Kefalonija, nevreme, oluja, Grčka Foto: Tanjug/AP

Brod sa više desetina migranata nalazio se na otvorenom moru južno od Peloponeza u trenutku kada je zapadnu obalu Grčke danas pogodio mediteranski uragan pod nazivom Janos.

Po rečima predstavnika grčke obalske straže, zbog jakog vetra na moru spasilački brodovi za sada nisu u stanju da priđu brodu na kojem su migranti.

Kako navodi AP, smatra se da se na tom brodu nalazi više od 50 migranata.

Da podsetimo, mediteranski uragan pod nazivom Janos, koji je danas pogodio zapad Grčke, obarao je drveće i doneo kiše koje su poplavile ulice gradova u tom delu zemlje, a na jonskim ostrvima Kefalonija, Zakintos i Itaka došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Kako prenosi Rojters, na Kefaloniji nema povređenih, ali je nevreme izazvalo materijalnu štetu na kućama, transportnoj infrastrukturi i objektima za snabdevanje vodom, a slične su posledice na Zakintosu i Itaki.

Uragan, koji je oko podneva stigao do Peloponeskog poluostrva, je slabiji nego što je isprva procenjeno, a za nekoliko časova bi trebalo da dodatno oslabi i potom krene ka jugu.

Kako tvrde nadležni, on bi mogao da pogodi i centralnu Grčku, gde se očekuju obilne kiše, i da tokom sutrašnjeg dana dospe do šireg područja Atine.

Video: Nevreme u grčkoj izbrisalo granicu između planina i mora: Gradovi prepušteni besu prirode

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA