≫ 

Trojica srpskih Pink Pantera osuđena zbog neuspele pljačke u Švajcarskoj: Dugo će biti iza rešetaka

Nakon služenja zatvorske kazne, svu trojicu čeka proterivanje iz Švajcarske i zabrana ulaska u Šengen zonu

  • 13
Sudija Foto-ilustracija: Shutterstock

Trojica državljana Srbije, starosti između 39 i 44 godine, koji se dovode u vezu sa ozloglašenom krimi grupom Pink Panteri, osuđena su u Švajcarskoj na višegodišnje kazne zatvora.

Srbi, čiji identitet nije saopšten, osuđeni su na pet, odnosno šest i sedam i po godina zatvora zbog planiranja pljačke i drugih krivičnih dela. Sud u Cirihu doneo je odluku i da, nakon izvršenja kazne, dvojici bude zabranjen ulazak u zemlje Šengen zone narednih 10 godina, a trećem osuđeniku 15 godina.

U pitanju je prvostepena presuda, na koju osuđeni imaju pravu žalbe.

Naime, kao što je Telegraf.rs ranije pisao, trojici Srba se na teret stavlja planiranje spektakularne pljačke juvelirnice u Luganu februara 2018. godine. Oni su uhapšeni neposredno pre nego što su planirali da upadnu u zlataru i iz nje odnesu nakit i satove vredne nekoliko stotina hiljada evra. Njihov plan je osujećen pošto su policajci uspeli prethodno da im uđu u trag i ozvuče jedno od vozila koje su koristili, te su tako čuli planove o pljački. Srpske Pantere odala je priča o bezbobrazno visokoj zaradi.

Srbi su juče u sudu negirali sve što im se stavlja na teret, ističući da nije istina da su planirali veliku pljačku u Luganu. Jedan od osuđenih je tvrdio da je u Tićino došao kako bi kupio vozila koje bi kasnije preprodavao u Srbiji.

Pink Panteri vršljaju skoro 15 godina

Članovi ozloglašene grupe Pink Panter su od 2006. godine do danas izveli niz spektakularnih pljački širom sveta i odneli veću količinu skupocenog nakita. Do sada im se na teret stavljaju 24 pljačke, među kojima je i ona u Dubaiju kada su ukrali plen vredan 11 miliona.

Ostaće i upamćena akcija iz 2016. godine u Cirihu, nakon koje su pobegli sa plenom vrednim najmanje milion evra.

Video: Paketići droge i hiljade evra: Šta je policija našla u jazbini srpskog Pink Pantera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešto se mislim

    24. septembar 2020 | 20:27

    Jbg biće im bolje nego meni, radim za minimalac, dok dam popu popovo Bogu Bogovo meni ostao šupalj nos. Sloboda?! Lepo je pevao rahmetli Ekrem "Kuća poso poso kuća" Uživajte momci dok možete.

  • sims

    24. septembar 2020 | 17:33

    Pazi planirali pljacku pa toliko,pa to je veoma tesko dokazati sta je planirano,treba Dačić da Reaguje i zastiti svoje Gradjane.

  • nikolas

    24. septembar 2020 | 16:41

    ODLEZACE POLA KAZNE I VISE NIKAD NECE MOCI UCI U SVICU -OVDE SU STROGI I NEMAJU MILOSTI PREMA MAFIJI -KRIMINALCIMA!!! AKO NEKOG ZATEKNU U PROVALI ILI PLJACKI POLICIJA NEMA MILOSTI PA I DA PUCA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA